Share Button

Adaugarea de luminite bradului de Craciun este ceva normal si foarte practicat, insa oamenii aleg sa isi impodobeasca si exteriorul casei cu diferite instalatii de Craciun, imbracand toata casa in lumina, pentru a celebra spiritul sarbatorilor.

Vorbind de ceva legat de curent, este evident faptul ca poate exista un risc de supra incarcare electrica indiferent de tipul de instalatii luminoase ales.

Sfaturile de mai jos va vor ajuta sa pastrati instalatia ,,vie” pe tot parcursul sarbatorilor.

Alegeti in primul rand o instalatie de lumina care consuma putin curent, acest fapt este cel mai important lucru pe care il puteti face pentru a reduce riscurile de supra incarcare a instalatiilor.

Ca un alt pas dedicat sigurantei dumneavoastra, verificati instalatiile pentru a nu avea fire rupte sau deteriorate care pot arde instalatia. In general trebuie sa verificati cu o atentie sporita instalatiile pe care alegeti sa le expuneti afara, la exteriorul casei. Indiferent de modelul achizitionat, instalatiile trebuie protejate de actiunea directa a ploii si a ninsorii (pericol de scurtcircuit, flama, topire a firului), chiar daca pe ambalaj este specificat ca sunt instalatii pentru Exterior.

Daca doriti sa decorati cu un numar mai mare de instalatii, este indicat sa folositi mai multe prize/ prelungitoare certificate prelungitoare protejate la scurt-circuit si supra-voltaj. Prelungitoarele sunt un intermediar extrem de util si de sigur intre instalatiile dumneavoastra de lumina si panoul electric al casei.

Nu numai ca instalatiile trebuie sa beneficieze de prize si prelungitoare diferite, dar si acestea din urma ar trebui sa fie pe circuite separate. Interconectarea (montarea in serie) este ideal sa se faca in spatii protejate de umezeala.

Daca produsul se deterioreaza in timp, nu atingeti firele neizolate si nu conectati la curent, cel mai bine este sa inlocuiti produsele cu unele noi pentru a evita orice neplacere!

Inainte de a conecta la priza instalatiile montate, lasati sa ajunga la o temperatura normala inainte de a le introduce in priza.

La fel ca in cazul oricarui aparat electric, se recomanda utilizarea instaltiilor doar in prezenta dumneavoastra. Nu lasati instalatiile conectate la priza in lipsa dumneavoastra ori cand dormiti. Nu pozitionati in apropiere de obiectele usor inflamabile, niciodata nu putem sti ce se poate intampla!

De pilda, in cazul in care doriti sa folositi la decoratul casei un furtun luminos, ideal pentru iluminarea si decorarea fatadelor , furtun ce poate fi transformat si in obiecte si figurine decorative de Craciun, chiar daca tubul luminos are clasa de protectie IP65, pentru expunerea la exterior, aveti nevoie de imbinari si de alimentatoare adecvate, si ele tot cu IP65, pentru evitarea incidentelor de orice tip.

De obicei, alimentatorul necesita protectie suplimentara contra intemperiilor, acesta fiind cea mai sensibila parte a instalatiei luminoase.

Oricat de multe precautii ne-am lua accidentele tot se pot intampla, insa consumatorii trebuie sa cumpere doar de la vanzatori care ofera si garantie, sa nu le lase aprinse noaptea sau atunci cand pleaca de acasa si sa respecte totoate cele de mai sus, astfel incat riscul de pericol sa fie diminuat.

Acestea fiind zise, va urez Craciun Fericit!

optimizare seo

Leave a Comment