Cat-de-vechi-poate-fi-calculatorul-second-hand-pe-care-il-cumperi
Share Button

Atunci cand intentionezi sa iti cumperi un calculator, trebuie sa stii ca poti opta pentru un echipament nou, poti alege unul refurbished, sau te poti orienta si spre calculatoare second hand.

In ceea ce priveste alegerea unui asemenea echipament, trebuie mentionat faptul ca aceasta va fi influentata de anumiti factori, precum de nevoile tale de a folosi echipamentul, sarcinile pe care acesta le va avea de indeplinit, bugetul pe care il ai la dispozitie, si nu in ultimul rand, de preferintele pe care le ai.

In cazul in care intentionezi sa iti cumperi un calculator nu foarte scump, un calculator bun pentru a fi folosit in cele mai simple scopuri, si un calculator care sa arate bine din punct de vedere estetic, si care sa ruleze bine, atunci cu siguranta ai nevoie de un calculator second hand.

Aici este insa foarte important de mentionat faptul ca tinand cont ca discutam despre calculatoare second hand, acestea sunt calculatoare vechi, iar vechimea unui calculator ii afecteaza acestuia toate functiile importante.

Tocmai de aceea este foarte important sa stii ca atunci cand vrei sa iti alegi un calculator second hand, nu trebuie sa iti indrepti atentia spre unul care are deja mai mult de trei ani de zile vechime.

De ce? Pentru ca un calculator care este mai vechi de trei ani de zile deja are toate sansele sa fie un echipament lent si depasit de situatia. Un asemenea calculator poate sa fie foarte uzat si prea imbatranit moral pentru a mai fi cea mai buna alegere pentru tine, indiferent de pretul sau.

In momentul in care iti alegi un calculator vechi, trebuie sa tii cont de faptul ca pot sa apara diferite probleme pe parcurs, cum ar fi defectarea sistemelor de ventilatie datorita prafului acumulat, sau diferite alte probleme.

Trebuie sa tii cont ca daca iti alegi un calculator mai vechi de 3 ani, ai sanse mari sa folosesti un calculator care se misca foarte greu datorita faptului ca are un procesor cu mult depasit de situatie, sau datorita faptului ca memoria RAM este una foarte mica.

Acum, daca iti alegi un calculator second hand trebuie sa iti indrepti atentia spre unul cu procesor dual – core daca nu vrei cine stie ce performante, insa daca iti trebuie un calculator second hand performant, atunci unul cu procesor quad – core este ideal pentru tine.

Deasemenea, memoria RAM nu ar trebui sa fie mai mica de 4 GB, asta in conditiile in care iti doresti sa poti sa folosesti fara probleme calculatorul. Cat despre placa video, aceasta ar trebui sa fie dedicata, pentru a putea fi inlocuita oricand.

Asadar, toate aceste aspecte conteaza foarte mult atunci cand iti alegi un calculator second hand, si cu siguranta trebuie sa tii cont de ele, pentru a face cea mai buna alegere din toate punctele de vedere.

Daca vei tine cont de aceste aspecte, chiar si un calculator second hand va putea sa fie ideal pentru tine si pentru nevoile tale.

optimizare seo

Leave a Comment