Ce este parmezanul?
optimizare seo
Share Button

Fiecare dintre noi iubim parmezanul, si ne bucuram sa savuram aceasta delicatesa, pentru ca indiferent ca il intalnim pe tot felul de platouri apetisante, sau ca il intalnim in diferite preparate faimoase, parmezanul ne bucura cu o textura deosebita, dar si cu o aroma puternica.

Parmezanul este foarte satios, si are si un gust intens, motiv pentru care acesta trebuie sa fie folosit in cantitati relativ mici, indiferent de reteta preparata. In continuarea acestui articol, vom discuta despre acest produs, care este unul dintre cele mai renumite produse bio de la Camarafermecata.

Ei bine, parmezanul este un tip de branza tare, care isi are originile in Italia, insa in ciuda faptului ca acest produs se gaseste in toate colturile lumii, este important sa stii ca parmezanul bio si autentic, este acela produs in anumite regiuni ale Italiei.

Acest produs autentic italian, este renumit prin denumirea de Parmigiano Reggiano, iar sigla de pe ambalaj este una specifica parmezanului.

Acest produs bio, este preparat din lapte de vaca, iar textura sa este una granulata si densa, in timp ce culoarea branzei este una galbuie. Acest tip de branza se incadreaza in categoria branzeturilor cu o perioada de maturare indelungata.

In ceea ce priveste continutul parmezanului, este important de mentionat faptul ca acesta contine un procent de 30% apa, iar restul de 70% este compus din diversi nutrienti utili organismului uman, iar branza se remarca printr-o aroma intensa, si are o textura specifica.

Ei bine, acesta este parmezanul autentic, produs de italieni pentru italieni, insa daca stam sa discutam despre parmezanul care se gaseste in comert, chiar si la noi in tara, acesta se poate gasi in forma sa autentica, sau se poate gasi si parmezan ras, care este disponibil fie in cantitati mai generoase, fie in cantitati reduse.

In cazul in care intentionezi sa cumperi parmezan pentru acasa, ideal ar fi sa iti indrepti atentia spre branza la rola, datorita faptului ca are o perioada de pastrare mai indelungata, iar din acest motiv, branza isi va pastra aroma mult mai mult timp.

Un amanunt interesant aici de mentionat este acela ca odata cu trecerea timpului si cu cat parmezanul devine mai vechi, cu atat gustul sau devine din ce in ce mai picant.

In ceea ce priveste depozitarea parmezanului, este important de mentionat ca acesta trebuie pastrat in frigider, unde poate sa reziste optim pana la o luna de zile.

Pentru ca parmezanul sa reziste cat mai bine, ar fi indicat sa fie invelit intr-o hartie cerata, care mai apoi ar trebui sa fie invelita intr-o punga de plastic.

Ideal ar fi ca acesta sa nu fie depozitat in aer liber, pentru ca se va usca, iar atunci isi va pierde din proprietati si din gustul cu care a devenit celebru in intreaga lume.

In conditiile in care iti vei dori sa pastrezi mai mult timp parmezanul, si nici nu vei gati mancare care sa contina acest produs bio, vei putea sa il pastrezi la congelator, iar acolo va rezista fara probleme pana la 6 luni.

 

Leave a Comment