Conteaza mult faptul ca bateria nu este detasabila
Share Button

Foarte multi producatori de telefoane mobile din ziua de azi au optat pentru fabricarea unor telefoane Android cu baterie care nu poate fi detasata. Este avantajos acest model de baterie?

In cele ce urmeaza vom incerca sa explicam cat de convenabila este o baterie care poate fi inlocuita? Utilizatorii de telefoane mobile au un motiv serios pentru care isi doresc baterii in telefoane pe care sa le poata inlocui, acela de a evita incarcarea dispozitivului la priza. Aceasta este practic una din numeroasele solutii agreate de cei care calatoresc destul de mult.

Intrebarea care se pune, mai este o solutie eficienta aceasta? Cu atatea baterii portabile power bank, de la care puteti incarca telefonul alaturi de alte gadgeturi, de ce sa mai dati bani pe o baterie suplimentara pentru telefon?  In plus pentru schimbarea acestei baterii trebuie restartat telefonul.

Durata de viata a unei baterii detasabile este finita avand un numar de cicluri de incarcare limitat. La depasirea numarului de incarcari bateria nu va mai putea sa retina curent, fiind necesara inlocuirea bateriei. Foarte multi producatori sustin ca bateriile din dispozitivele lor rezista la circa 500 de cicluri de incarcare descarcare.

Un alt element important este dimensiunea bateriei detasabile. Daca vom compara dimensiunea unei baterii dintr-un telefon si o baterie power bank, castigatoare va fi bineinteles bateria telefonului.

Bateriile externe functioneaza diferit fata de bateriile smartphone iar capacitatea acestora este strans legata de dimensiune. Cu cat este vorba despre mai multi miliamperi cu atat vorbim de o baterie externa mult mai mare. Acesta este bineinteles un inconvenient al unei baterii externe fata de bateria de schimb pentru un smartphone.

Referitor la costuri bateriile externe sunt mult mai ieftine daca au aceeasi capacitate cu cele detasabile. Aceste baterii fie externe power bank fie detasabile se gasesc in magazinele online de accesorii si piese telefoane. Unul dintre aceste magazine online care comercializeaza atat baterii detasabile cat si baterii externe este accesorii gsm. Preturile produselor acestui magazin sunt foarte avantajoase pentru clienti iar calitatea este una exceptionala.

In continuare o sa va prezentam avantajele si totodata dezavantajele unei baterii detasabile comparativ cu power bank. Pe scurt avantajele power bank sunt: in primul rand, posibilitatea incarcarii telefonului de mai multe ori; in al doilea rand, pretul foarte mic; in al treilea rand, posibilitatea de a incarca simultan mai multe dispozitive.

In schimb dezavantajele acesteia sunt: in primul rand, se incarca extrem de lent mai ales in cazul in care are capacitate mare. Poate defecta bateria interna a dispozitivelor daca acestea sunt folosite pe termen lung. In schimb si bateria detasabila are cateva avantaje: daca aceasta este incarcata complet, nu veti fi nevoit sa aveti cabluri dupa dumneavoastra.

Daca de exemplu bateria curge sau are alte probleme se poate schimba extrem de usor fara a apela la un service. Cei care cumpara telefoane second hand pot sa inlocuiasca bateria extrem de simplu. In consecinta, nu ar trebui sa fie o problema foarte mare daca telefonul nu are baterie detasabila.

 

optimizare seo

Leave a Comment