Cum alegi web hostingul?
optimizare seo
Share Button

Atunci cand ai de gand sa fii activ in mediul online, si te gandesti sa iti creezi un blog personal, sau un site de prezentare pentru afacerea ta, in mod evident trebuie sa indeplinesti doua cerinte obligatorii.

In primul rand trebuie sa te gandesti la un nume de domeniu pentru site-ul sau pentru blogul tau, iar apoi trebuie sa gasesti un furnizor de web hosting, pentru a-ti gazdui blogul sau site-ul.

De exemplu, ai putea accesa Gazduireenterprise.ro, si vei putea sa iti alegi unul din pachetele de gazduire web, disponibile pe site-ul respectiv.

Referitor la pachetele de gazduire pe care le vei gasi daca vei accesa site-ul amintit anterior, acestea ar fi: gazduire shared, gazduire dedicata, server VPS, gazduire reseller, gazduire WordPress, gazduire Ecommerece, gazduire Magento.

Ei bine, atunci cand vei dori sa iti alegi gazduirea web, va trebui sa ai in vedere anumite criterii foarte importante, precum uptime-ul care trebuie sa fie unul cat mai bun, garantat contractual, pentru ca site-ul trebuie sa fie mereu online, pentru a-si putea servi vizitatorii.

Viteza de incarcare a site-ului este un alt criteriu important de care trebuie tinut cont atunci cand se alege web hostingul, asa ca trebuie sa ai grija ca viteza de incarcare a site-ului tau sa fie una decenta. De ce? Pentru ca o viteza de incarcare lenta, poate indeparta foarte multi clienti de site-ul tau.

Tot atunci cand intentionezi sa iti alegi furnizorul de web hosting, trebuie sa tii cont de resursele care iti vor fi alocate, pentru ca acestea vor trebui sa iti satisfaca nevoile, iar toate functionalitatile vor trebui sa fie disponibile, pentru ca site-ul sa nu “crape” atunci cand in acelasi timp exista foarte multi vizitatori pe el.

Back-up-ul automat este un alt criteriu important de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi un asemenea pachet de web hosting. Va trebui ca aceasta facilitate sa se regaseasca in pachetul pe care il achizitionezi. Indicat ar fi sa efectuezi si tu odata la un anumit interval de timp, cate un back-up local.

Suportul tehnic de care trebuie sa poti sa beneficiezi atunci cand apare o problema, este un alt factor foarte important de care trebuie sa tii cont, iar aici trebuie precizat ca furnizorii cei mai seriosi de pe piata, iti vor putea oferi 24 de ore din 24 suport tehnic, 7 zile din 7.

Deasemenea, trebuie sa iti indrepti atentia spre o agentie de web hosting, care sa iti ofere posibilitatea de a renunta oricand la gazduirea shared in favoarea unui pachet de gazduire dedicata, sau in favoarea unui VPS.

Inca un amanunt foarte important, de care trebuie sa tii cont, este acela ca locatia serverelor influenteaza foarte mult viteza de incarcare a site-urilor. Tocmai de aceea ar trebui sa iti alegi web hostingul de la o agentie care are serverul la noi in tara.

Asadar, atunci cand intentionezi sa iti alegi furnizorul de web hosting, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte importante, pentru a face cea mai buna alegere pentru tine, din toate punctele de vedere.

Leave a Comment