Cum poti depista faptul display-ul laptopului are o problema?
Share Button

Alegerea unui laptop cu siguranta se va dovedi a fi una mult mai dificila decat iti poti imagina, pentru ca atunci cand iti cumperi un astfel de echipament, o faci pentru a te putea folosi o perioada de timp cat mai indelungata de echipament.

Indiferent de ce preferinte ai atunci cand vine vorba despre laptopuri, trebuie sa te orientezi spre modele care sa faca fata cerintelor tale, si ce este cel mai important, trebuie sa ai foarte mare grija de modul in care vei utiliza echipamentul, si de modul in care il vei ingriji.

Pe langa faptul ca nu trebuie sa mananci cand esti la birou si folosesti echipamentul, pentru a nu ramane resturi de mancare intre taste, trebuie sa fii foarte atent si la display-ul echipamentului, pentru ca in cazul in care acesta are o problema, practic nu vei mai putea utiliza laptopul.

Pentru a depista problemele pe care le poate avea un display laptop, nu trebuie sa fii un mare specialist, ci trebuie sa studiezi cat mai atent echipamentul.

O prima problema care poate aparea la display-ul laptopului, ar fi o crapatura vizibila, sau o crapatura care are forma unei panze de paianjen. Se poate ca ecranul sa fie doar fisurat, iar in acest caz, in momentul pornirii echipamentului, ecranul da impresia ca se scurge.

In cazul in care si display-ul laptopului intampina astfel de simptome, este evident faptul ca problema apare datorita unui impact. De cele mai multe ori, intr-o astfel de situatie se impune inlocuirea display-ului, asa ca ar fi indicat sa iti duci cat mai repede posibil laptopul la service.

Sunt situatii in care display-ul laptopului este intunecat, in ciuda faptului ca bateria este complet incarcata, sau chiar si atunci cand laptopul este conectat la sursa de energie electrica. In astfel de situatii, de cele mai multe ori, problema este cauzata de catre tubul de sticla care ofera luminozitatea ecranului.

Sunt insa si cazuri in care acest tub de sticla care ofera luminozitatea ecranului este intr-o stare perfecta de functionare, iar problema este cauzata de anumite conexiuni de la placa de baza. Indiferent de situatie, ar trebui sa duci laptopul cat mai rapid la service, pentru a fi consultat de catre specialisti.

Au mai fost intalnite si situatii in care din bun senin, display-ul laptopului a inceput sa palpaie. Intr-o astfel de situatie, indiferent de faptul ca palpaie tot ecranul, sau doar o mica parte a acestuia, problema este aceiasi, iar singura solutie consta in schimbarea acestuia cu un display nou.

Chiar si in cazul in care laptopul porneste normal, insa apar mai multe linii subtiri pe display, ori pete de culoare, acestea sunt semne clare ale faptului ca display-ul nu mai functioneaza in mod corespunzator, asa ca trebuie inlocuit cu un alt display nou.

Un alt caz in care iti poti da seama daca display-ul laptopului incepe sa aiba probleme, este acela in care imaginea apare decolorata sau chiar incetosata. Intr-o astfel de situatie sunt sanse ca problema sa fie si de la placa grafica, iar acest lucru se poate observa in cazul in care ai la dispozitie si un monitor extern.

In aceasta situatie, ar fi mai bine ca problema sa fie de la display, pentru ca placa grafica este mult mai scumpa decat un display pentru laptop.

optimizare seo

Leave a Comment