De ce conteaza grosimea geamului de protectie pentru telefoane?
optimizare seo
Share Button

Teoretic, ideea de a folosi sticla pentru fabricarea unor ecrane pentru dispozitive  nu pare sa fie cea mai buna. Sticla este destul de grea, iar folosirea regulata a acesteia face imposibila vizualizarea imaginilor din cauza unor zgarieturi. Daca aceasta se sparge, necesita o inlocuire care este deosebit de costisitoare.

Exista insa din fericire, cateva alternative interesante, iar cea mai de succes este Gorilla Glass. Aceasta este produsa de compania Corning Incorporated, Gorilla Glass este o sticla intarita chimic care poate avea o grosime de 0,4 mm, fiind in acelasi timp rezistenta la zgarieturi si la impact.

Gorilla Glass este rezultatul unui proces de fuziune specific firmei Corning, un proces care asigura o calitate speciala produsului, cat si o dimensiune redusa.

Sticla realizata de americanii de la Corning este una de foarte buna calitate, fiind un amestec traditional din aluminiu, silicon si oxigen, care este incalzit pana se topeste.

Procesul prin care este turnata sticla ajuta la mentinerea puritatii produsului, pentru ca sticla are un strat de oxid de staniu pe una din  parti. De asemenea, nu este nevoie de netezire, procesul acesta lasand urme pe sticla.

Rezultatul final este un produs extrem de pur. Lipsa unor defecte si a unor particule face ca aceasta sticla pentru geam de protectie Samsung sa fie la fel de rezistenta precum o sticla normala. Cand sticla este finisata apare un rezultat care paractic este un strat mult mai comprimat la nivel atomic, acesta fiind mult mai rezistent la zgarieturi.

Mai mult , in timp ce sticla obisnuita are mari probleme cu propagarea fisurilor,  Gorilla Glass nu va permite aparitia fisurilor, datorita starii de compresie permanenta in care se afla, asta bineinteles neinsemnand ca produsul este invulnerabil.

Cu toate acestea, Gorilla Glass are rezultate mult mai bune decat o sticla obisnuita, de aceea compania americana nu se va opri aici, avand planuri interesante pe viitor. Este firesc ca utilizatorii sticlei Gorilla Glass sa isi doreasca foarte mult tot mai multe solutii legate de aceasta.

Progresele acestei sticle Gorilla Glas sunt realmente notabile, atat timp cat specialistii companiei Corning ne asigura ca noua tehnologie Gorilla Glass va fi de de zece ori mai transparenta decat apa purificata.  Compania  Corming nu se va rezuma doar la dispozitivele mobile si cele cu ecran senzitiv, avand practic in vedere si alte domenii de activitate.

O sticla mult mai subtire, mult mai puternica si totodata mai rezistenta la zgarieturi aduce nu doar beneficii legate de siguranta. Practic Gorilla Glass se lupta pentru a-si mentine suprematia in fata unor competitori de foarte buna clasa care incearca sa acapareze o parte din piata.

Desi are succese foarte mari, Gorilla Glass are deja competitori foarte puternici in ultimii ani. LG sau Samsung se preocupa de crearea unor ecrane flexibile din plastic, mult mai usoare decat sticla creata de compania Corning. Succesul companiei a atras in ultimii ani diversi producatori de telefonie mobila, unul dintre acestia fiind chiar Samsung.

Momentan Gorilla Glass 5 este una din cele mai bune protectii pentru telefoanele mobile, in special cele de la Samsung.

Leave a Comment