Importanta azotului in anvelope de vara

optimizare seo
Share Button

Importanta azotului in anvelope de varaPe masura ce anii au trecut, tehnologia a avansat, si astfel am ajuns astazi sa ne bucuram de tot ceea ce presupune tehnologia in momentul de fata.

Toate domeniile au fost lovite de aceasta tehnologizare, astfel ca am ajuns astazi sa ne intrebam cum ar fi fost viata noastra acum daca nu s-ar fi cunoscut acest progres tehnlogic? O intrebare la care nustiu cati dintre noi sau gandit, ori stiu care este raspunsul. Insa nu acesta este subiectul acestui articol, desi ca sa fiu sincer cred ca s-ar putea scrie destul de mult si pe marginea acestei intrebari.

Asa cum ziceam tehnologia a avansat, si unul din domeniile in care se vede cel mai bine acest lucru este cel auto. De la banalele masini din epoca comunista, echipate cu anvelope de vara cu camera, pana la masinile de fite din prezent echipate cu anvelope de vara umflate cu azot, gradul de avansare a-l tehnologiei in acest domeniu este unul urias. Unul din aspectele care mi-au atras atentia in acest domeniu auto, este cel a-l folosirii din ce in ce mai des a azotului in anvelope. Incet incet, acest element chimic a ajuns sa fie folosit de majoritatea soferilor, pentru ca zic ei, o masina echipata cu anvelope umflate cu azot se comporta mult mai bine decat daca ar fi echipata cu anvelope umflate cu aer.

Cat din aceasta afirmatie este mit, si cat adevar? In cele ce urmeaza o sa incerc sa lamurim cat mai clar aceasta afirmatie. Pentru inceput haideti sa vedem ce reprezinta azotul: este elementul chimic care are cea mai mare pondere din atmosfera (aproximativ 78.08%). Este un gaz incolor, inodor si insipid. Este mai usor decat aerul, devenind lichid la o temperatura de -196 grade C, din aceasta cauza fiind foarte greu de stocat.

In ceea ce priveste impactul pe care il are azotul asupra anvelopelor, s-a constatat stiintific ca o anvelopa umflata cu peste 90% azot are o durata de viata mai indelungata. Pe langa o durata de viata mai lunga, anvelopele umflate cu azot au un grad mai ridicat de manevrabilitate, durabilitate, si o rezistenta crescuta la intemperii. Tot in cadrul aceluiasi test stiintific la care au fost supuse anvelope umflate cu azot, s-a demonstrat ca azotul are un efect benefic asupra consumului de carburant! O veste foarte buna nu-i asa? Mai ales avand in vedere climatul economic in care traim, precum si pretul combustibilului care in ultimii ani a cunoscut un trend ascendent.

Dar cum influenteaza azotul din anvelope de vara sau iarna consumul de carburant nu? Anvelopele umflate cu azot au o rata de scadere a presiunii mai mica decat anvelopele umflate cu aer. Rata de scadere a presiunii anvelopelor umflate cu azot se situeaza la circa 1.4% pe luna, iar aceasta rata minima de scadere a presiunii anvelopelor umflate cu azot se observa foarte bine si in scaderea consumului de carburant. Consumul de carburant va scadea cu aproximativ 5%, datorita presiunii constante din anvelope de vara sau iarna, depinde de caz.

Daca e sau nu mit, aceasta afirmatie ramane sa evaluati voi, atunci cand ve-ti conduce autovehicule echipate cu anvelope de vara, iarna, umflate cu azot! Ca tot veni vorba de anvelope de vara, va recomand un site din care puteti alege anvelopele de vara pe care doriti sa le aveti pe masina voastra ca tot veni sezonul cald! Adresa site-ului e  www.anvelomag.ro .

Leave a Comment