Karbonn Quattro L52 – un dispozitiv VR pentru smartphone
Share Button

Pe masura ce industria telefoanelor mobile incepe sa se aseze, cel putin din punct de vedere al hardware-ului, un numar de companii incepe sa-si indrepte atentia in directia realitatii virtuale (VR), pentru a pastra ridicat interesul consumatorilor, fata de smartphone-uri si accesoriile acestora.

Esti interesat de accesorii telefoane? Intra pe MagazinGsm.ro!

Lenovo a fost una dintre primele companii ce a oferit un headset VR in India si anume Vibe K4 Note. Astazi, putem constata ca sunt si alte companii inscrise in aceasta cursa, ca de exemplu Karbonn, cu al lor Quattro L52 VR. Cu preturi sub 300 de dolari, acest smartphone vine cu propriul lui dispozitiv VR si continut aferent.

Design si descriere.

Quattro L52 VR are cateva atribute estetice ce il diferentiaza fata de alte device-uri de acest tip. Are o marime destul de mica, este compact, este construit din metal cu sticla curbata in fata si nu este nici foarte greu.

Display-ul cu rezolutie HD de 5 inch, are un nivel al luminozitatii demn de invidiat, desi culorile nu sunt tocmai cele mai bune, prima data cand il pornesti. Din fericire, acestea se pot ajusta si seta din meniul principal al telefonului.

Display-ul este incadrat de margini negre, foarte subtiri, ce fac telefonul sa para putin mai mare decat este de fapt. In ciuda acestei alegeri a design-ului, telefonul este foarte usor de tinut si de manipulat cu o singura mana.

Telefonul prezinta cateva butoane capacitive in partea de jos, cu suport backlight (iluminate din spate). Nu exista insa nici un LED de notificare.

Butoanele din partea laterala a telefonului au un feedback tactil destul de bun, in timp ce portul pentru headphone si cel Micro-USB sunt localizate in partea de sus si respectiv cea de jos a telefonului.

Cover-ul acoperitor de pe partea din spate, este construit in intregime din plastic si se poate indeparta cu usurinta. Calitatea acestui plastic nu este foarte buna si atrage foarte usor zgarieturi, in urma folosirilor zilnice.

Din fericire, exista capace de schimb, pe care le puteti gasi la magazinele de accesorii si sunt si foarte ieftine. Sub acest capac, putem gasi un acumulator de 2250 mAh si sloturi pentru 2 card-uri SIM. Al doilea slot de SIM poate acomoda un SIM de tip MicroSD, pentru marirea capacitatilor de stocare.

Pe aceeasi parte din spate gasim senzorul principal al camerei de 8 megapixeli si un speaker-mono. Headset-ul Karbonn VR, accesoriul principal pentru VR al acestui telefon, pare destul de precar din punct de vedere al calitatii de constructie, dar de ce sa n-o spunem, este un accesoriu gratuit (inclus in pretul telefonului) si nu veti gasi asa ceva si la competitori.

Din cauza rezolutiei destul de mici a display-ului, imaginile si fisierele video vor arata destul de pixelate pe acest dispozitiv, asa ca nu este cel mai bun pentru display-ul continutului VR.

De asemenea, deoarece nu exista nici o modalitate de a seta sau schimba lentilele, anumite aplicatii sau jocuri 3rd party (precum Jaunt VR sau Sisters), vor arata destul de blurat.

Totusi, va puteti bucura de acest dispozitiv, explorand pentru prima data lumea realitatii virtuale si pe masura ce va veti obisnui, veti putea cumpara un device mult mai performant pentru continut VR.

optimizare seo

Leave a Comment