Masuri de siguranta pentru utilizarea sculelor pneumatice si electrice

Masuri de siguranta pentru utilizarea sculelor pneumatice si electrice
Share Button

Masurile de siguranta care trebuie respectate atunci cand se utilizeaza unelte actionate pneumatic provin de la Epinvest si includ urmatoarele:

Nu utilizati un instrument intr-o atmosfera exploziva sau inflamabila.

Controlati scula inainte de a o folosi pentru a determina daca este curata, si daca toate piesele in miscare functioneaza liber si daca cilindrul nu prezinta obstructii si are scutul, protectia si atasamentele recomandate de producator.

Nu incarcati instrumentul decat daca este folosit imediat.

Nu lasati nesupravegheata o unealta incarcata, in special acolo unde ar fi disponibila persoanelor neautorizate.

Tineti mainile departe de capatul cilindrului.

Nu indreptati niciodata instrumentul spre nimeni.

Cand se utilizeaza unelte actionate cu pulbere pentru a aplica elemente de fixare, trebuie respectate mai multe proceduri suplimentare:

Nu strangeti elemente de fixare in material care sa permita ca dispozitivele de fixare sa treaca prin cealalta parte.

Nu conduceti dispozitivele de fixare in materiale foarte dure sau fragile, care ar putea sparge sau ciobi sau ar putea face imbinarile sa ricoseze.

Utilizati intotdeauna un ghidaj de aliniere atunci cand trageti dispozitivele de fixare in orificii existente.

Cand utilizati un instrument cu viteza mare, nu conduceti dispozitive de fixare cu o lungime mai mare de 3 inci (7,62 cm) dintr-o margine sau un colt neacceptat de material, cum ar fi caramida sau beton.

optimizare seo

Atunci cand utilizati un instrument cu viteza mare, nu asezati dispozitivele de fixare in otel la o distanta mai mica de 1,27 centimetri de la o margine de colt neacceptata, cu exceptia cazului in care se utilizeaza un dispozitiv special de protectie sau dispozitiv de fixare.

Fluidul utilizat in sculele electrice hidraulice trebuie sa fie un fluid aprobat impotriva focului si trebuie sa isi pastreze caracteristicile de functionare la temperaturile extreme la care va fi expus. Exceptia la lichidul rezistent la foc implica toate fluidele hidraulice utilizate pentru sectiunile izolate ale camioanelor de ridicare, ascensoarelor aeriene si sculelor hidraulice care sunt utilizate pe sau in jurul liniilor energizate. Acest fluid hidraulic trebuie sa fie de tip izolator.

Presiunea de lucru recomandata de producator pentru furtunuri, supape, tevi, filtre si alte accesorii nu trebuie depasita.

Toate cricurile – inclusiv mufele si cricurile, suruburile si cricurile hidraulice – trebuie sa aiba un indicator de oprire, iar limita de oprire sa nu fie depasita. De asemenea, limita de sarcina a producatorului trebuie sa fie marcata permanent intr-un loc proeminent pe cric, iar limita de sarcina nu trebuie sa fie depasita.

Un cric nu ar trebui folosit niciodata pentru a sustine o sarcina ridicata. Odata ce incarcatura a fost ridicata, aceasta trebuie blocata imediat. Puneti un bloc sub baza cricului atunci cand fundatia nu este ferma si asezati un bloc intre capacul cricului si sarcina daca capacul ar putea aluneca.

Pentru a configura o mufa, efectuati urmatoarele:

  • Baza cricului se sprijina pe o suprafata ferma si uniforma;
  • Cricul este centrat corect;
  • Capul cricului se afla pe o suprafata plana; si
  • Forta de ridicare este aplicata uniform.

Intretinerea corespunzatoare a cricurilor este esentiala pentru siguranta. Toate cricurile trebuie lubrifiate in mod regulat. In plus, fiecare cric trebuie sa fie inspectat in conformitate cu urmatoarea schema: (1) pentru cilindrii utilizati continuu sau intermitent la un singur loc – inspectati cel putin o data la 6 luni, (2) pentru cricurile expediate din magazin pentru lucrari speciale – – inspectate cand sunt expediate si inspectate la returnare si (3) pentru cricuri supuse unor sarcini anormale sau socuri – inspectate inainte de utilizare si imediat dupa aceea.

Leave a Comment