Pentru ce cladiri sunt necesare avizele psi?
optimizare seo
Share Button

Este foarte important de mentionat faptul ca la noi in tara se gasesc mai multe cladiri care au nevoie de un aviz psi, dar si de o autorizatie psi pentru a putea functiona in continuare.

In primul rand, aici putem sa amintim acele cladiri care conform legii sunt considerate a fi cladiri de o importanta exceptionala si deosebita, indiferent de destinatia acestora, de regimul de inaltime sau de aria construita.

De un asemenea aviz si de o asemenea autorizatie pot sa aiba nevoie chiar si cladirile care au fost construite in conformitate cu reglementarile tehnice specifice domeniului securitatii la incendiu, ca fiind foarte inalte, sau doar inalte, fara a mai conta aria construita sau destinatia cladirii.

Putem sa amintim tot in aceasta categorie de cladiri care au nevoie de asemenea autorizatii si avize speciale, si cladirile in care sunt amplasate grupuri de incaperi, sau incaperi, care conform unor reglementari tehnice din domeniul securitatii la incendiu, sunt definite a fi Sali aglomerate, indiferent de regimul de inaltime, de aria construita sau de destinatie.

In aceasta categorie de cladiri mai sunt incluse si acele cladiri colective de locuit, noi sau existente, care detin mai mult de patru nivele supraterane, la care se mai si realizeaza mansarde.

Tot aici putem sa amintim si cladirile care au fost construite sau care sunt folosite cu scopul de a fi sediu pentru o autoritate publica locala sau centrala, care are aria de desfasurare fie de minim 600 de metri patrati, fie mai mare. In aceasta situatie este important de amintit faptul ca pana nu de mult timp, avizarea si autirizarea erau necesare indiferent de suprafata construita.

Chiar si lacasele de cult, dar si spatiile de cazare aferente, care sunt accesibile publicului au nevoie de avizare si de autorizare de functionare, in conditiile in care au suprafata desfasurata care sa fie mai mare de 200 de metri patrati.

Aici putem insa sa excludem casele parohiale, cladirile construite pentru a fi locuite de catre personalul monahal, clopotnitele etc.

Cladirile agrozootehnice, sau cladirile agroindustriale au si ele nevoie de un astfel de aviz psi, sau de o asemenea autorizatie, in conditiile in care sunt inchise, iar suprafata construita este mai mare, sau are cel putin 600 de metri patrati.

Aici putem insa sa exceptam zilozurile metalice, depozitele de furaje fibroase, serele, solarele, rasadnitele sau ciupercariile, insa mai nou se pare ca si depozitele de furaje fibroase sunt excluse de la necesitatea acestor documente obtinute de la isu.

O alta categorie de cladiri care au nevoie de un aviz din partea pompierilor, dar si de o autorizatie de functionare din parte acestora, sunt acele cladiri care sunt folosite pentru a depozita tot felul de butelii transportabile pentru gaze lichefiate, comprimate sau pentru gaze dizolvate sub presiune, insa aici vom excepta GPL-ul de capacitate medie sau mare.

Asadar, este foarte important de mentionat faptul ca toate cladirile care sunt incluse in categoriile mai sus mentionate, pentru a putea fi functionale, au nevoie de aviz si autorizatie psi.

Leave a Comment