Scotia implementeaza tehnologia LED in iluminatul stradal

Share Button

In urma unei strategii-cadru anterioare, care se concentreaza pe corpurile de iluminat pentru aplicatii pe sosele si pe autostrazi, programul Scotland Excel s-a mutat acum la preselectia firmelor ce pot realiza instalatii, simplificand astfel procesul de tranzitie SSL, pentru municipalitatile din intreaga tara.

Esti interesat de iluminarea cu led? Afla cele mai importante informatii pe Rr-Led.ro.

Programul Scotland Excel a anuntat o noua initiativa de lansare a unui sistem de iluminare stradala, in care 13 companii – dintre care opt sunt scotiene, au fost verificate ca fiind capabile sa intreprinda instalatii municipale de iluminat stradal cu LED-uri.

Asa-numitul cadru este menit sa dureze patru ani si se estimeaza ca va conduce investitii de 5 milioane de lire sterline (6,6 milioane de dolari) pe an, in proiecte de iluminare la exterior (SSL) in cele 32 de municipii din intreaga tara. Programul ofera consiliilor acces imediat la antreprenori cu experienta, care pot accelera programul de conversie a LED-urilor si pot aduce economii de energie.

Programul Excel a stabilit initial o strategie centrata pe lumina stradala cu aproximativ doi ani in urma, identificand in acel moment un lant de aprovizionare pentru corpuri de iluminat si alte materiale. Programul nu se deosebeste de consortiul municipal de iluminat stradal (DOE) al Departamentului de Energie al Statelor Unite, care incearca sa inlature barierele in calea instalarii sau o iluminare mai eficienta cu LED-uri.

Potrivit ultimului comunicat de presa, cei de la Excel au spus ca in ultimii doi ani Scotia a trecut de la 10 000 de lampi stradale cu LED-uri instalate, la mai bine de 131 000 de lampi stradale LED – 15% din inventarul total al tarii, in ziua de astazi. Aceasta scara de progres a fost echivalenta cu o investitie de 32,7 milioane GBP (43,1 milioane de dolari). Unele dintre aceste fonduri au provenit de la Green Investment Bank (GIB), din Marea Britanie.

In general, fondurile GIB finanteaza astfel de proiecte impreuna cu municipalitatea care plateste investitia initiala in timp, prin economii la costurile cu electricitatea. “Impreuna, cadrul de materiale existente si noul nostru cadru de instalare ofera consiliilor instrumentele necesare pentru a incheia contracte cu furnizorii pentru materialele si forta de munca necesara, de care au nevoie pentru a realiza upgrade-uri majore LED”, a declarat consilierul Mike Holmes. “Acesta este un obiectiv central al autoritatilor locale, deoarece va aduce economii semnificative ale costurilor, precum si reducerea emisiilor de carbon”.

Anuntul a mentionat ca noua dintre antreprenori sunt considerati intreprinderi mici si mijlocii si care ar putea reprezenta solutii critice pentru crearea de locuri de munca prin intermediul programului.

Holmes a adaugat: “Si pentru ca acest cadru este doar pentru instalarea noilor surse de iluminat, spre deosebire de furnizare si montare, se deschid oportunitati companiilor mai mici.” GIB si proiectele sale de finantare a proiectelor SSL, a avut initiative cu succese notabile.

De exemplu, s-a acoperit un program major britanic, axat pe 500 de parcari auto. Viitorul GIB, cu toate acestea, ar putea parea mult diferit. Zvonurile persista ca GIB poate incepe sa accepte parteneri de capital privat pentru a-si sustine investitiile ecologice in proiecte si pentru a-si extinde viziunea ecologica dincolo de tarmurile UK.

optimizare seo

Leave a Comment