Usile automate vs. usi rotative
optimizare seo
Share Button

Usile automate si rotative genereaza economii de energie, imbunatatesc operatiunile, sporesc experienta utilizatorului si atrag ocupantii si chiriasii.

Dar daca intentionati sa instalati un sistem sau altul pentru a profita de aceste beneficii, alegerea nu necesita o analiza foarte complicata. Cauti bariere acces pentru proprietatea ta? Intra pe Nice.com.ro.

Desigur, nu e un caz deschis, decizia dvs. va depinde de disponibilitatea spatiului, fluxul de trafic, respectarea ADA si potentialul de economisire a energiei. Cititi mai departe pentru a incerca sa gasiti cea mai potrivita solutie pentru afacerea dumneavoastra.

Energie si Performanta.

Datorita faptului ca usile automate sunt deschise doar atunci cand un utilizator le trece pragul, se elimina posibilitatea ca usile sa fie lasate deschise accidental – o greseala costisitoare cand sistemele HVAC functioneaza – este astfel eliminata, spune Donald Moerbe, presedintele Asociatiei Americane a Producatorilor de Usi Automate (AAADM).

Chiar daca usile sunt alimentate, acestea pot contribui de fapt la conservarea energiei cu sigilii stranse si securizate.

“Usile automate sunt utilizate in mod esential ca un sistem de blocare a aerului pentru a ajuta la gestionarea cheltuielilor”, explica Moerbe, atribuindu-i performantei acestora, configuratia vestibulului a doua seturi separate de usi. “Exista, de asemenea, o varietate de modele disponibile cu motoare cu consum redus de energie.”

Usile turnante combat, de asemenea, infiltrarea aerului. “Pierderile de energie depind de cat de multe ori este deschisa usa, cat de mare este deschiderea si cat dureaza”, spune Tracie Thomas, manager de marketing pentru producatorul de usi rotative Boon Edam Inc. “Pentru ca sunt intotdeauna deschise, dar intotdeauna inchise , usile rotative ofera cea mai mica cantitate de infiltrare posibila. ”

Cercetatorii MIT au analizat efectele usilor rotative in mai multe locatii din campus in Modificarea obiceiurilor spre durabilitate: un studiu al utilizarii usilor in campusul MIT.

O usa rotativa este eficienta numai daca este utilizata. Studiul a constatat o rata de utilizare de aproximativ 68%. Costul mediu zilnic al energiei datorat scurgerilor de aer la MIT a fost de 13,10 USD pe parcursul iernii, insa o rata de utilizare de 75% a usilor rotative scade costul la 7,66 dolari, in timp ce utilizarea de 100% ar reduce-o la 2,83 USD.

Astfel, doua usi rotative dintr-o cladire ar putea economisi aproape 7.500 dolari anual in gazele naturale folosite pentru incalzire si racire, in valoare de aproape 15 tone de emisii de CO2.

O retrofitare a usii rotative poate fi efectuata in saptamani, spune Thomas, dar motivatia pentru a face acest lucru depinde de o serie de factori.

Nici usile automate si nici cele de rotatie nu necesita spatiul necesar deschiderii unei usi traditionale, a carei oscilatie prezinta si un impediment in trafic si o preocupare de siguranta.

Configuratia vestibula a usilor automate si stilul camerei de usa rotative fac, de asemenea, un lobby mai curat si mai silentios, deoarece acestea nu sunt direct deschise zgomotului de afara. “Locurile de divertisment, institutiile de invatamant si statiile de transport in comun, care se bucura de multimi mari in vremurile de varf, pot beneficia foarte mult prin relaxarea canalului de oameni care vin si pleaca”, spune Moerbe.

Leave a Comment