4 beneficii ale ganterelor
Share Button

Echipamentele de forta, precum ganterele ocupa intotdeauna mult spatiu. Mai ales cand lucrezi intregul corp, deoarece fiecare exercitiu are nevoie de propriul set de greutati. Din fericire, exista un echipament revolutionar foarte usor de utilizat, care iti va economisi spatiu. Aceasta este evident un set set gantere si haltera HMS STC50.

Vrei sa-ti faci muschi, sa castigi putere si sa devii mai atletic? Solutia finala poate fi o pereche de gantere. Acestea permit o mare varietate de sesiuni de antrenament si ofera avantaje considerabile. Acest articol iti va dezvalui cateva beneficii ale exercitiilor cu gantere.

Eficienta

Pentru a progresa, fizic sau atletic, este esential sa-ti stimulezi continuu corpul cu stresul exterior care creste putin de fiecare data. Acest lucru il „forteaza” sa se adapteze in timp si, prin urmare, sa te faca sa evoluezi. In culturism pentru a castiga muschi sau forta, acest lucru este echivalent cu principiul supraincarcarii progresive.

Ganterele fac posibila respectarea acestei legi esentiale pentru un potential de progresie aproape infinit. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca adaugarea unei repetari la seturile tale sau a unei singure kilograme la gantere de-a lungul timpului pentru a asigura un stres mai mare de fiecare data.

Ganterele va permit, de asemenea, sa adaugati rezistenta la exercitiile cu greutatea corporala (ex. lunge, ghemuit etc.) si astfel cresteti potentialul si eficacitatea acestor exercitii de zece ori daca sunt facute bine. Atingerea unui nivel minim de intensitate cu exercitii cu greutatea corporala nu mai este, din pacate, posibila.

Luati exemplul genuflexelor, daca puteti efectua 200 de genuflexiuni la rand fara dificultate, atunci va fi foarte putin castig posibil. Exercitiile fizice nu mai implica suficient stres pentru a forta corpul sa se adapteze. Adaugarea unei sarcini drastic si instantaneu creste intensitatea exercitiului si ofera astfel un real beneficiu.

Comoditate

Un avantaj major al ganterelor este comoditatea, mai ales daca te antrenezi acasa. Chiar si doua gantere mari nu ocupa mult spatiu. Le poti depozita cu usurinta intr-un colt sau intr-un dulap. Antrenamentul cu aceste instrumente necesita, de asemenea, putin spatiu.

Un numar limitat de gantere sunt suficiente pentru antrenamentul intregului corp.In cea mai mare parte, greutatile intre 4 kg si 30 kg vor oferi rezistenta necesara pentru a efectua majoritatea exercitiilor cu o intensitate adecvata.

In cele din urma, ganterele sunt, de asemenea, relativ ieftine, mai ales in comparatie cu alte echipamente de fitness sau de antrenament de forta.

Versatilitate

Cand vine vorba de versatilitate, nimic nu bate ganterele. Chiar si cu un numar limitat de gantere (vezi o singura gantera), este posibil sa antrenezi eficient toate grupele musculare. De exemplu, cu doar doua gantere, poti efectua un numar impresionant de exercitii eficiente.

Izolare

Ganterele sunt la fel de bune in a tinti mai multi muschi, precum si in a-i izola. Cu gantere, trebuie sa controlezi doua instrumente in mod independent. Aceasta libertate de a lucra cate un membru este interesanta dintr-un motiv major.

Iti vizezi exact grupa musculara pe care doresti sa o antrenezi. Un avantaj major pentru dezvoltarea unui fizic armonios, fara dezechilibru si obtinerea unui antrenament extrem de eficient.

Leave a Comment