7 pasi in folosirea benzilor de albire dentara

7 pasi in folosirea benzilor de albire dentara
Share Button

De-a lungul timpului, dintii isi pierd luminozitatea si albeata. Factori, cum ar fi lipsa igienei orale, consumul anumitor alimente, pot favoriza aparitia petelor de pe smaltul dintilor si accelerarea procesului de ingalbenire.

Pentru a da un aspect placut dintilor, puteti utiliza serviciile unui medic stomatolog sau puteti folosi produse de albire disponibile in comert. Printre acestea se numara si benzi albire dinti, care sunt deosebit de interesante. Pentru obtinerea efectului scontat, trebuie sa urmati cateva sfaturi cu privire la folosire benzilor de albire a dintilor.

1.    Cititi instructiunile. Benzile de albire dentare contin peroxid de hidrogen, care erodeaza suprafata smaltului, slabind dintii. Prin urmare, abuzul de benzi poate duce la arderea gingiilor, deteriorarea dintilor sau provoaca hipersensibilitate a dintacestora. De aceea este important sa cititi cu atentie instructiunile pentru a preveni aparitia efectelor adverse.

2.    Va spalati pe dinti. Bacteriile si resturile alimentare trebuie eliminate, deoarece acestea se vor prinde de benzi. Mai mult decat atat, periajul indeparteaza placa si optimizeaza eficienta agentilor de iluminat. Asteptati 30 minute intre periere si fixarea benzii pe dinti. Nerespectand acest interval de timp, gelul de pe benzi ataca dantura.

3.    Pregatit benzile. Benzile pentru dintii maxilarului superior si inferior sunt de obicei lipite pe acelasi suport. Ele pot fi ambulate separat si acoperite cu un stat protector. Fasiile pentru dintii maxilarului inferior pot fi mai mici decat cele pentru dintii maxilarului superior. Verificati directia de stabilire a benzii. Gelul trebuie sa fie in contact cu dintii.

4.    Lipiti benzile pe dinti. Aceste produse sunt proiectate pentru a se potrivi cu forma dintilor. Aliniati mijlocul benzii pe incisivii dumneavoastra, mergand incet spre molari. Neteziti usor cu degetele sau cu o periuta de dinti, pentru a elimina eventualele bule de aer si a distribui uniform gelul. Este important ca gelul sa fie aplicat uniform pe dinti. In caz contrar albirea poate fi neregulata, persistand petele. Gelul nu trebuie sa intre in contact cu gingiile, deoarece se pot deteriora si irita. In cazul revarsarilor de ge, stergeti excesul.

5.    Se lasa gelul sa actionize. Timpul de actiune poate varia in functie de concentratia de peroxid de hidrogen, dar nu depaseste 30 de minute. Retineti faptul ca, prelugirea aplicarii gelului, nu creste puterea de albire.

6.    Se indeparteaza benzile. Pur si simplu benzile se scot prin prinderea capetelor cu ajutorul degetelor. Eliminati urmele de gel cu ajutorul periutei de dinti si clatit gura cu apa curata.

7.    Se continua tratamentul timp de doua saptamani. Benzile actioneaza pe termen mediu. Pentru rezultate vizibile, ar trebui utilizate, zilnic, de doua ori pe zi, timp de doua saptamani. Dar rezultatele depind si de culoarea originala a dintilor si de obiceiurile alimentare. In ceea ce priveste pretul, un tratament de doua saptamani, este foarte ieftin.

In timpul folosirii benzilor de albire dentara, este necesar sa luati cateva precautii.

1.Evitati ingestia de gel. Continutul de peroxid de hidrogen reprezinta o otrava mortala daca este ingerat in doza mare. Nu se recomanda inghitirea gelului, nici in cantitate mica.

2.Tratamentul trebuie intrerupt in cazul hipersensibilitatii dentare, aceasta declansandu-se prin simplul contact cu gelul, sau din cauza expunerii prelungite la actiunea chimica a acestuia.

3. Adresati-va medicului dentist cu privire la tipul de produs pe care il puteti utiliza. Pentru a cunoaste efectele secundare, in functie de starea dintilor, cel mai bine este sa consultati medicul stomatolog, care produs este potrivit.

Leave a Comment