Alegerea fotoliului din living
Share Button

Fiecare incapere a locuintei este deosebit de importanta si trebuie amenajata ca atare, insa livingul pare a avea o importanta mai mare.

De ce? Pentru ca in living se reuneste de obicei familia pentru a petrece timpul liber. De-asemenea, livingul este acea incapere a locuintei in care de regula sunt intampinati musafirii, deci este important sa puneti neaparat pret pe living in ceea ce priveste amenajarea.

Dupa cum bine se stie, cea mai importanta piesa a unui living este canapeaua, iar in cazul in care aveti o incapere spatioasa, cu siguranta puteti avea o multime de optiuni la dispozitie.

In schimb, in cazul in care nu aveti un living tocmai spatios, atunci lucrurile se complica, iar in loc de o canapea, puteti alege de exemplu doua fotolii living. Alegerea fotoliilor din living cu siguranta este o misiune destul de dificila tinand cont de numarul mare de optiuni, iar acest articol va prezinta cateva informatii care va pot ajuta sa faceti cea mai buna alegere.

Acesta este motivul pentru care, recomandarea noastra este sa cititi articolul pana la final, si cu siguranta veti afla cele mai bune sfaturi in ceea ce priveste alegerea a fotoliilor pentru living.

Tineti neaparat cont de sptiul disponibil

Este fara doar si poate, extrem de important sa tineti cont de spatiul disponibil din living. In momentul in care stiti cat de mult sau cat de putin spatiu aveti la dispozitie, este mult mai usor sa stiti spre ce fotolii living trebuie sa va indreptati atentia.

Este de-asemenea important sa stiti si cat de lata este usa. Exista usa de camera care are doar 60 de cm latime, in timp ce altele pot avea 80 sau 100 de cm latime. Acesta este un aspect foarte important, pentru ca trebuie neaparat sa va asigurati ca alegeti un fotoliu sau doua fotolii living care sa incapa pe usa.

Este de-asemenea foarte important sa va calculati in asa fel spatiul, incat sa aveti suficient spatiu liber intre fotolii si perete, si intre fotolii si masuta din fata. Trebuie ca dupa masuta sa existe suficient spatiu liber pentru a va putea deplasa.

Tineti cont de materialele din care sunt fabricate fotoliile

De fiecare data cand va alegeti un lucru, cu siguranta puneti pret mare pe calitate, nu-i asa? Si cand trebuie sa va alegeti un fotoliu sau doua fotolii living, este important sa puneti pret pe calitate.

De aceea, trebuie sa stiti din ce material este fabricat cadrul unui fotoliu. In cazul in care aveti de gand sa va indreptati atentia spre acele fotolii pentru living care au cadrul fabricat din materiale precum lemnul masiv sau metalul, acestea vor avea o foarte mare rezistenta si vor putea fi utilizate ani la rand, fara a va confrunta cu probleme.

In cazul in care insa alegeti cadrul dintr-un material fragil, acesta nu va putea rezista la greutati mari, si cu siguranta durata lui de viata va fi una destul de scurta.

Apoi, este important sa tineti cont de umplutura fotoliului. Exista fotolii care au umplutura naturala din puf de gasca, iar acestea au preturi destul de piperate pentru oamenii de rand. Exista de-asemenea fotolii care au umplutura artificiala, si care au pretul mult mai atractiv. De aceea, daca bugetul este redus, spre cele din a doua varianta trebuie sa va orientati.

Nu trebuie sa uitati de tapiterie. Exista tapiterie care este foarte rezistenta la confort si la uzura, cum ar fi cea din piele naturala sau din piele ecologica. Aceasta reprezinta in mod evident cea mai buna solutie, in conditiile in care se poate curata si foarte usor.

Exista si fotolii care au tapiteria din stofa. Acestea sunt destul de aspectuoase dar sunt mai dificil de curatat, si nici nu au neaparat o rezistenta mare.

Tineti cont de tipul fotoliului

Exista diferite tipuri de fotolii, cu ar fi un fotoliu clasic, precum cele care erau la moda acum ceva timp. Exista de-asemenea fotolii extensibile care pot indeplini si rolul de canapea. Exista fotolii din puf, care sunt ideale pentru relaxare.

Tineti cont de stilul de amenajare al incaperii

Nu in ultimul rand, este important sa tineti cont de stilul de amenajare al incaperii. Daca aveti casa sau apartamentul in stil modern, cu siguranta este obligatoriu sa alegeti un fotoliu care se incadreaza in acest stil.

Pentru o casa in stil clasic, trebuie sa va orientati spre un fotoliu care se poate incadra perfect in acest stil.

Tineti cont de buget

Trebuie neaparat sa va cunoasteti bugetul. Cu cat aveti mai multi bani la dispozitie, cu atat aveti si mai multe optiuni la indemana. Acest lucru nu inseamna insa ca, trebuie neaparat sa cheltuiti foarte multi bani pentru a cumpara doua fotolii living.

Asadar, acestea sunt detaliile cele mai importante de care este important sa tineti cont pentru a face cea mai buna alegere privind fotoliul din living.

Leave a Comment