Audi – informatii utile despre masinile preferate ale romanilor

Audi – informatii utile despre masinile preferate ale romanilor
optimizare seo
Share Button

Detinerea unui Audi este un obiectiv de viata pentru multi soferi. Brandul de vehicule de lux se mandreste cu unele dintre cele mai bune interioare de masini de pe piata pentru un plus de confort si stil. Dar, ca in cazul oricaror vehicule, exista unele probleme comune cu Audi.

Fiecare masina fabricata in masa are defectele sale, dar nu inseamna ca pentru asta le apreciem mai putin. Daca cititi din timp despre ele si stiti care sunt problemele obisnuite pe care le puteti cauta la masina pe care o detineti, atunci puteti face reparatiile inainte ca acestea sa coste o avere. Pentru ca odata ce lasati o defectiune sa persiste mai mult timp, aceasta poate antrena alte defectiuni, iar la final costurile reparatiilor se vor ridica considerabil, ceea ce nu este de dorit.

Multi dintre conducatori s-au obisnuit sa experimenteze miros de ulei ars atunci cand conduc Audi. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste masini sunt cunoscute pentru a experimenta scurgerea uleiului pe la capacele supapelor sau pe la garnituri. Uleiul care se scurge poate fi un pericol de incendiu si reprezinta un risc crescut pentru electronicele motorului. Uleiul va deteriora in cele din urma cablurile si va deteriora conectorii electrici si modulele de comanda. Cu cat aceasta defectiune este observata si remediata mai tarziu, cu atat daunele vor fi mai mari si cu atat mai scump va fi sa remediati problemele.

O alta problema majora a acestor masini este reprezentata de esapament. Acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea modelelor Audi au o imbinare flexibila in sistemul de evacuare care se afla intre convertizoarele cu capat si convertizoarele catalitice. Imbinarea se erodeaza in timp si incepe sa curga. Aceasta defectiune poate provoca alte probleme legate de lumina motorului si de eficienta acestuia.

S-ar putea sa observati ca in timpul frigului se aude un zgomot in zona motorului asemanator unui sunet produs cand lovesti ceva. Sunetul dureaza de obicei 1-2 secunde dupa pornirea motorului si este cauzat de dispozitivele de pretensionare a lantului de arbori cu came sau de dispozitivele de reglare a arborelui cu came. Reglarea arborelui cu came este o manevra hidraulica controlata de presiunea uleiului de motor. Deci, daca presiunea uleiului scade din cauza vremii reci sau daca autovehiculul nu este folosit o vreme, reglajele arborelui cu came trebuie construite cat mai repede posibil pentru ca presiunea sa se intareasca inapoi in butelia de ulei. In acest timp, poate apare zgomotul precizat mai sus. Acest zgomot este normal la pornirea la rece a motorului si va dura pana la aparitia completa a presiunii uleiului, care dureaza aproximativ 1-2 secunde.

Exista utilizatori de Audi care se plang de probleme ale sistemului de incalzire si de ventilare. Este posibil ca din cauza acestora sa simtiti un miros neplacut in masina. Bineinteles, exista numeroase cauze pentru care poate mirosi urat in masina, insa una dintre cele mai des intalnite este reprezentata de cresterea mucegaiului in interiorul sistemului de conducte de aer conditionat. Sporii de mucegai sunt prezenti in aer si se aduna cu umiditatea in timpul procesului de conditionare a aerului. In caldura verii sau atunci cand climatul este mai cald, ele cresc rapid. Problema nu poate fi indepartata definitiv, insa cel putin se poate face o curatare a sistemului care sa dureze.

Auto Atu va poate ajuta pentru oricare dintre aceste defectiuni garantand reparatii rapide si cu cheltuieli reduse. Ceea ce trebuie sa faceti este doar sa apelati la serviciile noastre in cel mai scurt timp posibil de la constatarea defectiunii in cauza.

Leave a Comment