Automatizarile pentru industria alimentara
Share Button

Cerinta de baza in industria alimentara este in primul rand igiena si curatenia din camerele de productie si de depozitare si pastrarea unor temperaturi bune in conditiile in care e necesar sa se faca si economie de energie.

De asemenea, productia va trebui sa aiba un flux continuu si costurile pentru mentenanta ori reparatii trebuie sa fie reduse la un nivel cat mai mic.

Gunter-Tore Romania reprezinta un furnizor care are o traditie de 20 de ani in sisteme de usi sau porti industriale automatizate precum si pentru tehnici de incarcare.

Pentru industria alimentara va propunem un set de mai multe echipamente foarte usor de curatat, care au viteze mari de inchidere si deschidere, care sunt etanse si au si un grad inalt de termoizolatie.

Pentru etansare va propunem un burduf gonflabil numit Stertil WI ce imbraca un camion pe intreg conturul sau. Camionul va intra cu usile inchise in acest sistem . dupa ce se etanseaza se pot deschide usile desi inaltimea camionului poate sa fie mai mica decat cea a depozitului datorita optiunii special data de echipamentul nostru.

Rampele pentru egalizare din otel au o limba telescopica cu lungimea de un metru pentru ca usile sa se inchida in fata rampelor si sunt in general dotate si cu chedere pentru etansare si pentru termoizolare sub pod.

optimizare seo

Prin inchiderea usilor sectionle in fata rampelor se indeparteaza puntea termica. Sistemul va fi completat si de usa industriala care in afara de buna izolare termica si de etansarea perfecta sau de o economie imensa de rabdare si spatiu va aduce lumina in zona in care are loc depozitarea.

Pentru interfata aflata intre zonele unde sunt temeperaturi diferite noi va proprunem usi care sa termoizoleze ori usi frigorifice care vor fi dublate de usile rapide ce permit un trafic cat mai rapid si reduc astfel si variatiile de temperatura.

Acest sistem se poate dota si cu sine de inox incalzite si cu o cortina de rezistenta foarte buna cu termoizolatii.

Usile rapide au o viteza la deschidere de 2.4 metri pe secunda si o viteza la inchidere de 1.2 metri pe secunda si un sistem de autoreparare daca este lovita.

Pentru camerele foarte curate din zona alimentara noi propunem usi rapide cu accesorii de inox. Etansarea superioara data de aceste usi tine departe si elementele contaminatorii si in acelasi timp previne si fluxul de aer si minimizeaza totodata si pierderile de aer mentinand si un bun nivel de presiune.

Usile au o viteza de deschidere de aproape 3 metri pe secunda  si de asemenea si un sistem pentru autoreparare daca sunt lovite din greseala.

Pentru acele zone cu trafic intensiv unde este solicitat accesul rapid putem sa folosim usa rapida de la Novosprint pentru ca este cea mai rapida usa din lume si are si optiunea Hygiene.

Aceasta usa este facuta din otel inoxidabil si este proiectata conform cu cerintele de igiena din industria farmaceutica sau din cea alimentara. Pentru o deschidere mica exista si varianta Mono. Aceasta varianta se poate echipa si cu o grila infrarosu si cu un sistem anticrash.

Leave a Comment