Beneficiile montarii unui reductor presiune cu filtru
Share Button

Un reductor presiune cu filtru poate sa fie cartea castigatoare in reducerea consumului de apa pe o instalatie unde presiunea este prea mare. Acest reductor, pe langa consumul de apa redus, protejeaza si componentele instalatiei de valurile de presiune si prelungeste astfel durata de viata a acesteia si a consumatorilor legati la ea precum masina de spalat rufe.

Care sunt beneficiile unui  reductor presiune cu filtru?

Reductorul de presiune are cinci beneficii foarte clare.

Primul se refera la egalizarea presiunii in intreaga instalatie, reducand astfel consumul de apa inutil. Specialistii au constatat ca reducerea presiunii de la 6 bari la 3 bari duce la o economie de apa de circa 30%.

Al doilea beneficiu se refera tot la acest consum scazut, dar din perspectiva ecologica. Consumul este mai mic, se iroseste mai putina apa.

Al treilea beneficiu este cel care vizeaza pierderile din retea. Datorita scaderii presiunii si pastrarii ei constante, pierderile sunt si ele considerabil diminuate.

Al patrulea beneficiu se refera la durata de viata a instralatiei, a bateriilor, a electrocasnicelor alimentate cu apa. O presiune crescuta sau inconstanta, cu suisuri si coborasuri, va dauna grav acestor componente. Centrala termica se va resimti, masinile de spalat rufe sau vase nu vor putea sa ofere rezultate constante si se vor strica mai repede.

Al cincelea beneficiu se refera la calitatea apei, imbunatatita cu ajutorul filtrului. Daca este montat un reductor presiune cu filtru, acesta va contribui la oprirea particulelor in afara instalatiei si va aduce astfel un plus de calitate apei folosite in gospodarie.

Unde se poate monta un reductor presiune cu filtru?

Acest reductor se poate monta la intrarea in casa a instalatiei de apa sau preferential, pe ramura de intrare la fiecare consumator in parte. Adica, daca este nevoie de o presiune mai scazuta decat cea care intra doar pentru masina de spalat rufe sau pentru masina de spalat vase, se poate monta exact pentru aceste electrocasnice, nu pentru intreg sistemul.

Sunt persoane care au nevoie la dus de o presiune crescuta insa prefera o presiune normala la restul robinetilor. Atunci, poate sa monteze un reductor presiune cu filtru la toti robinetii si electrocasnicele, mai putin la dus.

Ce rol are filtrul pentru un reductor presiune cu filtru?

Un reductor presiune cu filtru poate, in primul rand, datorita filtrului de inox, sa monitorizeze exact presiunea apei deoarece acesta nu va fi afectat de impuritatile care mai sunt in apa.

Spre exemplu, magazinul profesionist de instalatii sanitare shop-einstal.ro va ofera atat online cat si prin magazinul fizic din Bucuresti, un model italienesc: Reductor de presiune cu filtru incorporat 1/2-3/4 EcoFlow Press. Acest filtru este de alama si are o sita din inox (filtrul) de 100 de microni. Filtrul acestui model de reductor presiune mai are si capacitatea de purjare, asigurand astfel un debit constant si o durabilitate mult crescuta a acestui reductor, comparativ cu cele care nu au functia de purjare.

Ca si marja de presiune, acest reductor presiune cu filtru are plaja de 1,5 bari pana la 6 bari si un debit de 80 de litri pe minut.

 

Leave a Comment