Cand folosim o pompa ape curate cu flotor?

Share Button

Exploatarea resurselor de apa impune utilizarea unei pompe ape curate cu flotor care, in functie de adancimea la care se gaseste apa, va pompa cu un anumit debit aceasta resursa spre suprafata.

Pomparea apei se poate face din puturi, fantani sau vase tampon, si poate fi folosite in vedere alimentarilor cu apa la nivel civil sau industrial, sau in domeniul agricol si horticol, pentru alimentarea sistemelor de irigare.

Daca discutam despre o pompa ape curate cu flotor, ei bine poate ar trebui sa mentionam faptul ca ea este cunoscuta de asemenea si sub numele de pompe pentru ape curate dotate cu plutitor. Ee pot fi folosite numai in cazul pomparii apei curate, fara nisip si alte particule abrazive.

Flotorul este de fapt un intrerupator de nivel, care are rolul de a asigura functionarea automata a pompei. Acest plutitor are de asemenea rolul de a proteja pompa impotriva functionarii fara apa, in gol.

Deoarece vorbim despre o pompa destinata exclusiv apei curate, acest lucru inseamna ca folosirea ei in cazul apelor contaminate cu substante chimice sau uleiuri este strict interzisa. Acest lucru se intampla deoarece aceste substante pot aduce prejudicii sistemului de functionare, caz in care pompa s-ar putea defecta devenind inutilizabila.

Aceste pompe ape curate cu plutitor sunt utilizate in vederea pomparii apei de la adancimi mari, eficienta lor fiind dovedita zi de in, in fiecare proiect de alimentare la care sunt folosite. In mod uzual acest pompe unt construite in asa fel incat sa reziste conditiilor de lucru, si in special se acorda o atentie speciala rezistentei la coroziune.

Coroziunea este o problema majora atunci cand discutam despre pompe submersibile, deoarce acestea se afla in contact permenent cu apa. Din fericire insa, materialele din care sunt alcatuite aceste pompe, atat la nivel de carcasa cat si din punct de vedere al componentelor interiorare, sunt de cea mai buna calitate.

In continuare se merge pe ideea de folosire a inoxului, mai ales in conditiile in care o pompa ape curate cu flotor trebuie sa reziste si din punct de vedere mecanic. Inoxul este un material care poate face fata si apei in exces, dar si socurilor mecanice, intr-o oarecare masura.

Practic, daca vei intreba specialistii in domeniu, acestia iti vor spune ca inoxul va fi pentru multa vreme de acum inainte materialul cel mai potrivit pentru astfel de produse, indiferent de cat de multe materiale compozite isi fac aparitia pe piata.

De unde putem cumpara o pompa ape curate cu flotor?

Un magazin in care am putut gasi atat o gama ampla de pompe pentru ape curate cu sau fara flotor, este www.shop-einstal.ro. Din fericire insa, aici am putut gasi mai multe produse decat ne asteptam, in sensul ca acest shop este de fapt un magazin in care poti gasi absoluti tot ceea ce iti este necesar pentru echiparea si functionarea corecta a unei gospodarii.

Nu ne crezi? Nicio problema, mai bine vezi cu ochii tai, iar apoi spune mai departe si altor persoane pe care crezi ca le-ar interesa un pont atat de bun!

optimizare seo

Leave a Comment