Care sunt accesoriile necesare unui motocultor?
Share Button

Inainte de a discuta despre accesoriile care sunt necesare pentru un motocultor, este important mai intai de toate sa vedem ce este un motocultor si la ce este acesta folosit.

Asadar, motocultorul este un utilaj de mici dimensiuni care este necesar intr-o gospodarie (in mediul rural in mod special). Acesta se foloseste pentru a lucra gradina sau terenurile agricole care au chiar si peste 12000 de metri patrati.

Motocultorul este ideal pentru a prelucra solurile grele. Acesta marunteste pamantul la o adancime mai mare in comparatie cu motosapa (motosapa este potrivita pentru gradini, sere si solarii care au maxim 1000 de metri patrati).

Se poate folosi motocultorul si cu scopul de a forma canale pentru seninte. De mentionat este faptul ca un motocultor poate fi echipat cu diferite accesorii, iar in continuare vom discuta pe scurt despre acest subiect.

Plugul de arat este primul accesoriu pentru motocultor pe care il vom aminti. De ce? Pentru ca acesta este probabil si cel mai important dintre toate, el fiind necesar pentru ca toamna sau primavara sa fie arat pamantul.

Apoi, daca vreti sa cultivati cartofi, cu siguranta aveti nevoie de alte accesorii foarte utile cum ar fi plugul de scos cartofii, care este evident de ce este important. Apoi, un plug de bilonat va poate fi de-asemenea util.

Exista insa si multe alte accesorii precum o prasitoare motocultor care se prinde cu bolt pe cupla din dotarea motocultorului. Exista de-asemenea remorca pentru motocultor care poate fi eficienta in ceea ce priveste transportul produselor agricole.

optimizare seo

De exemplu, daca aveti o gradina in care cultivati cartofi sau alte cele, puteti transporta produsele agricole pana la locul de depozitare cu ajutorul motocultorului si a remorcii pe care acesta o are.

Stim cu totii cat de neplacut este sa indepartam zapada pe timpul iernii. Ei bine, cu un motocultor la indemana, veti putea face treaba buna. Puteti indeparta zapada din curte, datorita motocultorului care va fi echipat cu o lama speciala pentru indepartarea zapezii.

Acestea sunt insa doar cateva dintre cele mai importante accesorii pentru motocultor, dar in functie de necesitati puteti alege si diferite alte accesorii.

In ceea ce priveste motocultorul insa, de precizat este faptul ca puteti alege un astfel de utilaj din gama hobby, puteti alege un motocultor semi-profesional sau un motocultor profesional.

Un motocultor din gama hobby este mai eficient decat o motosapa, dar mai putin eficient in comparatie cu un motocultor din gama produselor semiprofesionale. Daca va intrebati ce inseamna acest lucru, ei bine, cu un asemenea utilaj puteti lucra fara probleme un teren care are undeva intre 1000 si pana pe la 5000 de metri patrati. Acesta are 3 – 5 CP.

In ceea ce priveste motocultoarele din gama semi-profesionala, acestea pot fi folosite pentru a lucra suprafete de teren cuprinse undeva intre 5000 de metri patrati si pana la 8000 sau peste 8000 de metri patrati. De regula acestea au 5-7 CP. Exista la Rabota mai multe motocultoare care au 7 CP, si care pot fi utilizate pe suprafete de teren de peste 8000 de metri patrati.

Atunci cand este nevoie de un motocultor pentru a lucra un teren care are intre 8000 de metri patrati si pana la peste 12.000 de metri patrati, deja este nevoie de un motocultor profesional. Exista multe astfel de utilaje, dar acestea au puterea mai mare. La Rabota puteti gasi motocultoare profesionale precum Rabota K13 care are 13 CP, motor pe benzina euro 5, si care poate fi utilizat in conditii dificile pe suprafete mai mari de 12.000 de metri patrati.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti despre motocultoare si despre cele mai importante accesorii ale acestora.

Leave a Comment