Care sunt avantajele epilarii cu ceara
Share Button

Epilarea cu ceara este o metoda foarte comuna si relativ ieftina de indepartare a parului. Aceasta poate fi o alternativa utila la corvoada zilnica a barbieritului, dar poate fi, de asemenea, dureroasa si iritanta, in special atunci cand firele de par care trebuie indepartate sunt dese si numeroase.

In orice caz, intrucat prin smulgere sunt indepartati doar cativa foliculi, epilarea cu ceara nu asigura o imbunatatire majora a culorii, texturii sau densitatii parului, dar se pot obtine rezultate bune pe termen lung.

Avantaje

Marele avantaj al epilarii cu ceara este ca asigura un rezultat de lunga durata: in medie, pielea ramane neteda timp de doua pana la patru saptamani, datorita indepartarii firului de par si a radacinii.

Tipuri de epilare cu ceara

Exista mai multe tipuri de epilare cu ceara disponibile in prezent pentru indepartarea parului nedorit din diferite zone ale corpului. Desi metoda este aceeasi, fiecare tip de epilare cu ceara are propriile caracteristici, care vor fi descrise mai jos.

Epilare cu ceara fierbinte

Epilarea cu ceara este o metoda ideala pentru indepartarea unei cantitati mari de par dintr-o singura lovitura. In metoda clasica de epilare cu ceara calda, ceara, care este solida la temperatura camerei, este incalzita intr-un incalzitor ceara si parafina, Pro Wax, 400 ml pentru a o topi si pentru a o intinde mai usor, ceea ce ar trebui sa se faca intotdeauna pe directia de crestere a parului.

Cand ceara se raceste, firele de par sunt prinse in ea si sunt gata sa fie indepartate. Ceara este apoi indepartata manual prin aplicarea unor benzi de ceara si prin tragerea lor cu o miscare energica in directia opusa cresterii parului.

Ceara cu role

Epilarea cu ceara cu role nu este de fapt foarte diferita de tipurile de epilare descrise mai sus. Cu toate acestea, pentru a aplica ceara pe zona care urmeaza sa fie tratata se foloseste un instrument special cu o rola.

Acest instrument are, de asemenea, un rezervor in care se incarca ceara (cu ajutorul unor rezerve speciale vandute in supermarketuri si parfumerii) si care trebuie incalzit inainte de a fi aplicat.

Ceara araba

Epilarea cu ceara araba – cunoscuta si sub numele de “epilare orientala” sau “sugaring” – este un tip special de epilare cu ceara care foloseste trei ingrediente utilizate in mod obisnuit: zahar, suc de lamaie si apa. Aceste trei ingrediente trebuie amestecate in proportii adecvate si incalzite la foc mic pana cand se obtine un amestec gros, de culoarea mierii. Amestecul trebuie apoi racit si intins pe zonele care urmeaza sa fie epilate. In cele din urma, amestecul este indepartat ca si cum ar fi vorba de o procedura clasica de epilare cu ceara.

Epilarea cu ceara rece

Pe langa epilarea clasica cu ceara calda, sunt disponibile si benzi de epilare la rece, care se aplica la rece dupa ce au fost incalzite usor cu mana sau pe calorifer. In esenta, acesta este principiul plasturelui, care adesea aduce cu el plangeri si fire de par nedorite atunci cand este indepartat de pe rana.

Epilarea cu ceara rece va permite sa va epilati singura, fara a avea nevoie de un estetician si fara riscul de arsuri.

Leave a Comment