Care sunt cele mai bune modalitati de a vinde bitcoin in Romania?

Share Button

Daca sunteti proprietar de Bitcoin, il puteti utiliza pentru a face achizitii directe de la o serie de companii, inclusiv Microsoft si Subway. De asemenea, puteti vinde bitcoin in Romania pe toate aceleasi schimburi de la care il puteti cumpara.

Tranzactia de vanzare poate dura doar cateva minute. Dar, va dura mult mai mult timp (cat mai multe zile) pentru a retrage efectiv veniturile respective si a le trimite din schimb la contul dvs. bancar. In acest ghid am dori sa va impartasim cele mai bune moduri de a vinde bitcoin.

Unde sa vinzi Bitcoin?

Deoarece Bitcoin si criptomoneda continua sa explodeze in popularitate, tot mai multe servicii vin online pentru a ajuta utilizatorii sa puna mana pe bitcoin sau sa transforme BTC-ul in USD sau alta moneda fiat intr-un mod rapid si eficient.

Exista mai multe metode de vanzare a BTC, fiecare diferind unele de altele. Si alegerea dvs. va depinde de cat de mult cauti sa incasati, cat de mult doriti controlul asupra pretului eventual pe care il obtineti pentru criptomoneda si cat timp aveti.

Schimburi

Una dintre cele mai comune si mai simple metode de a vinde bitcoin online si de a-l converti in numerar greu este printr-o platforma de schimb. Schimburile actioneaza ca un om de mijloc prin vanzarea BTC pentru dvs. Cele mai populare platforme sunt Bitmahavi, Binance, CEX.IO, Coinmama, Coinbase si altele.

Indiferent ce schimb alegeti, va trebui sa creati un cont si un portofel si sa conectati contul dvs. bancar la acesta. Probabil vi se va cere sa furnizati un ID foto pentru verificare inainte de a efectua comenzi. Verificarea poate dura cateva zile sau chiar mai mult, asa ca asigurati-va ca va configurati contul inainte de momentul in care intentionati sa tranzactionati.

Apoi, luati adresa de depozit din portofelul de schimb si trimiteti bitcoinsul pe care doriti sa il vindeti. In acest moment puteti plasa o „comanda de vanzare”, astfel incat monedele dvs. vor fi vandute la cursul de piata continuu. Unele schimburi va vor permite sa setati o limita la vanzarea dvs., astfel incat daca pretul Bitcoin ar scadea sub un anumit punct, vanzarea nu ar continua.

Dupa finalizarea vanzarii, fondurile din moneda dvs. relevanta vor fi transferate direct in contul dvs. bancar legat sau in contul de moneda de schimb. Acum va puteti retrage banii. Este o idee buna sa acorde o atentie deosebita taxelor percepute de schimbul pentru utilizarea serviciilor lor.

Schimburi P2P

Tranzactionarea de la egal la egal este o alta alternativa pentru vanzarea BTC. Probabil va trebui sa va creati contul si sa va verificati pentru a va confirma identitatea. Dupa ce ati infiintat, va puteti incasa monedele intr-o maniera mult mai „directa”.

Puteti configura o comanda de vanzare pentru o anumita valoare si atunci cand cineva vine sa caute sa cumpere la pretul convenit, site-ul va va avertiza ca puteti merge mai departe cu tranzactia. Dupa ce ii oferiti degetele mari, cumparatorul va plateste si le trimiteti in schimb criptocurrency.

Nu exista un schimb de oameni de mijloc cu tranzactii directe, deci nu trebuie sa va faceti griji pentru ca platforma in sine sa fuga cu banii dvs. sau sa fie hackerita si sa-l furati. Cu toate acestea, tranzactiile directe consuma mai mult timp decat schimburile automate. Trebuie sa faceti comertul manual si trebuie sa fiti gata sa o faceti in timp util.

ATM Bitcoin

Daca nu ai chef sa vinzi BTC online, poti sa te uiti la bancomat bitcoin. Bancomatele Bitcoin sunt masini conectate la Internet, permitand inserarea de numerar in schimbul bitcoin-urilor oferite ca bon de hartie sau prin mutarea banilor pe o cheie publica din blockchain.

Acestea arata ca bancomatele traditionale, dar bancomatele Bitcoin nu se conecteaza la un cont bancar si, in schimb, conecteaza utilizatorul direct la un schimb de criptomonede. Si CoinATMradar este unul dintre cele mai cunoscute printre bancomatele bitcoin.

Bitcoin este mult mai cunoscut si utilizat astazi decat acum cativa ani. Cu toate acestea, inca nu este usor sa achizitionezi monede in primul rand, iar vanzarea in schimbul monedei fiat ar putea fi chiar mai dificila, insa la Bitmahavi veti gasi toate resursele necesare pentru a nu intampina probleme.

Leave a Comment