Share Button

Fiecare dintre noi isi doreste ca telefonul sau mobil sa functioneze cat mai mult timp fara probleme. De cele mai multe ori solutia cea mai buna pentru a evita deteriorarea sau defectarea smartphone-ului nostru este sa achizitionam o husa durabila, rezistenta la socuri, si o folie mai groasa, ce va impiedica si cele mai adanci zgarieturi sa afecteze suprafata ecranului.

Totusi, atunci cand lucram intr-un mediu ostil sau pur si simplu am avut parte de prea mult ghinion si accidente cu telefonul nostru mobil, trebuie sa avem in vedere si achizitia unuia cu adevarat rezistent.

In ceea ce priveste durabilitatea unui telefon, am auzit de multe ori faptul ca telefoanele Nokia sunt cele mai bune.

Desigur, aceasta reputatie a fost dobandita acum mult timp, cand telefoanele cu taste erau cele mai folosite. Acum este greu sa spunem daca mai este valabil acest lucru. Intotdeauna am avut la dispozitie telefoane mobile care au fost construite din fabrica pentru a avea o rezistenta crescuta atat la socuri, cat si la lovituri. Avand in vedere multitudinea de producatori dintre care putem alege in ziua de azi, putem fi siguri ca exista destul de multe optiuni si atunci cand vine vorba de telefoane cu o durabilitate mai mare.

Daca ne dorim un telefon mai rezistent dar care sa nu arate prea diferit de un smartphone normal, atunci putem opta pentru gama de telefoane Active de la Samsung. Telefoanele din aceasta gama sunt facute special pentru cei care lucreaza in constructii, securitate sau chiar in armata.

In principiu, daca avem o slujba care ne va pune foarte mult pe drumuri sau in medii mai putin sigure, atunci ne vom dori un smartphone care sa fie rezistent la socuri, praf, umezeala si chiar la imersarea in apa.

Desigur, cand vine vorba de rezistenta sub apa a telefonului nu trebuie sa ne asteptam la miracole, majoritatea acestora fiind garantate doar pentru adancimi mici, de obicei pana in doi metri. Ultimul model Samsung Active, S6, poate rezista la o adancime de pana la 1.5 metri pana la 30 de minute.

Desi oferta in ceea ce priveste sistemele care folosesc iOS este cu adevarat limitata comparativ cu sistemele Android nu trebuie sa ne facem griji prea multe in privinta durabilitatii. In majoritatea testelor, dispozitivele iPhone s-au descurcat mai bine decat variantele standard oferite de Samsung. Desi acestea nu sunt rezistente la apa, unii utilizatori au tinut sa le testeze, reusind in unele cazuri sa le foloseasca fara probleme dupa ce au fost tinute in apa timp de o ora.

Desigur, nu toata lumea a fost la fel de norocoasa, unii utilizatori remarcand faptul ca dupa jumatate de ora de stat in apa iPhone-ul lor a cedat complet. Aceasta nu este insa o problema pe care utilizatorii de iPhone trebuie sa si-o puna, avand in vedere ca telefoanele nu sunt facute pentru a fi rezistente la apa. Punctul forte este dat de rezistenta la zgarieturi, cazaturi si lovituri.

Pentru o siguranta crescuta este bine sa dotam orice smartphone cu o carcasa de tip Armour. Putem comanda acesorii si piese telefoane Nokia precum si pentru orice alt model online, la preturi accesibile, si dispunand de o varietate mare de produse din care putem alege.

Leave a Comment