Cateva detalii despre cele mai cunoscute tipuri de flori

Share Button

Cei mai multi dintre noi alegem sa cumparam un buchet de trandafiri pentru fiecare ocazie, dar in realitate ar trebui sa incercam sa cunoastem toate florile. De aceea acest articol prezinta cateva randuri despre fiecare tip de floare.

Bouvardia

Numit dupa Charles Bouvard, medicul personal la Louis XIII si supraveghetorul Gradinilor Regale din Paris, soiurile moderne de bouvardia au nume precum Pink Luck, Albatross si Royal Katty.

Garoafa

Cu o istorie care dateaza de mai mult de 2000 de ani, nu este surprinzator ca garoafele sunt bogate in simbolism, mitologie si chiar dezbateri. S-au facut tot felul de supozitii despre locul de unde numele acestor flori provine.

Crizantema

Cu o istorie care dateaza din secolul al XV-lea, mitologia crizantemei este plina de o multitudine de povesti si simboluri. Denumita din prefixul grecesc “chrys-“, care semnifica aurul (culoarea originala).

Narcisa

Simbolizand renasterea si noile inceputuri, narcisa este practic sinonima cu primavara. Desi denumirea lor botanic este narcis, narcisele sunt uneori numite si coprine. Atunci cand vrei sa fii creativ poti oferi un buchet de narcise iar daca vrei sa ramai la trandafiri poti opta pentru un buchet tinerete joviala cum este cel din link.

Delphinium

optimizare seo

Derivate din cuvantul grecesc “delphis”, adica delfinul, delfiniul sunt de asemenea cunoscute sub denumirea de larkspur. Alte nume includ calcaiul lui Lark, ghearele lui Lark’s si Knight’s Spur.

Frezia

Numit dupa medicul german Friedrich Heinrich Theodor Freese, freziile – cu flori in forma de clopot si miros dulce, de citrice – sunt printre cele mai populare flori parfumate.

Gladiole

Numite pentru forma frunzelor lor, gladiolele – din cuvantul latin “gladius”, care inseamna sabie – au o istorie mai mare decat alte plante din Africa in Marea Mediterana. Simbolizeaza puterea si integritatea morala.

Heather

Numele stiintific al lui Heather, “Calluna vulgaris”, provine din grecescul “Kallune”, adica “curatat sau periat”, si “vulgaris” latin, adica “comun”;

Zambila

Legenda care da originea zambilei, floarea in forma de clopot, foarte parfumata, poate fi urmarita plecand de la un tanar baiat grec pe nume Hyakinthos de care zambila s-a indragostit.

Hortensie

Intai descoperita in Japonia, numele de hortensie provine din grecescul “hidor”, adica apa, si “angos”, inseamna borcan sau vas. Acest lucru se traduce aproximativ in “vasul de apa”, referindu-se la nevoia de apa a acestei plante.

Iris

Mitologia irisului dateaza din Grecia Antica, cand zeita Iris, care a personificat curcubeul (cuvantul grecesc pentru iris), actionat ca o legatura intre cer si pamant, a creat aceasta floare.

Liliac

Povestea liliacului, conform mitologiei grecesti, incepe cu o frumoasa nimfa pe nume Syringa (denumirea botanica a liliacului). Captivat de frumusetea ei, Pan, zeul padurilor si campurilor, a urmarit-o pe Syringa iar restul povestii a dus la aparitia acestei flori.

Crin

Datand inca din 1580, cand imaginile cu crini au fost descoperite intr-o vila din Creta, aceste flori maiestuoase au jucat de mult un rol in mitologia antica. Derivat din cuvantul grecesc “leiron”.

Lisianthus

Cu o serie de nume – de la Texas Bluebell la Prairie Gentian la Lira de San Pedro – lisianthus simbolizeaza o natura exterioara. Aceste flori traiesc in Texas si Mexic, si au coborat dintr-o floare salbatica din America de Nord.

Leave a Comment