Ce beneficii aduce aloe vera in viata noastra?
Share Button

In mod evident, ati vazut o multime de reclame la televizor, in care se spunea despre unele produse ca au aloe vera in continut, iar unii dintre dvs. ati folosit de multe ori astfel de produse.

De-asemenea, este posibil ca atunci cand ati dorit sa cumparati o crema hidratanta, sa fi observat ca printre ingredientele acesteia, se afla si gelul de aloe vera.

Ei bine, pentru ca se discuta atat de mult despre aceasta planta, vom discuta in cele ce urmeaza si noi in acest articol, si veti afla lucruri foarte interesante.

Ce este Aloe Vera?

Aloe vera este o planta care a fost utilizat odata cu trecerea timpului pe scara larga ca un remediu natural puternic pentru o multime de afectiuni, chiar si pentru a trata muscaturile de insecte. Se spune ca de mai bine de 6000 de ani este folosita aceasta planta. Au existat diferite civilizatii care au beneficiat de proprietatile ei miraculoase.

Ce este Aloe vera?

Aloe vera (Aloe barbadensis miller) este o planta suculenta folosita cu succes de peste 6000 de ani, in medicina alternativa. Cu un numar total de 420 de specii de plante, Aloe vera, a fost foarte populara in medicina indiana pentru tratamentul multor afectiuni. Timp de secole mai multe secole, aceasta planta a castigat o incredibil de mare popularitate pentru frumusetea, sanatatea, ingrijirea pielii si proprietatile medicinale.

Numele de aloe vera a fost derivat din cuvantul arab „Alloeh”, insemnand o „substanta amara stralucitoare”, iar vera provenea de la cuvantul latin „vera”, insemnand „adevarat”.

Ani de zile, aloe vera a fost utilizat pe scara larga in mai multe culturi – Egipt, Grecia, Mexic, India, China si Japonia. Planta de aloe vera face parte din familia Asphodelaceae (Liliaceae) care prospera in regiuni uscate din Asia, Europa, America si Africa.

Ce este in interiorul Aloe Vera?

Aloe vera are in compozitie mai multe vitamine, minerale si alte ingrediente active care ii ofera multe beneficii pentru sanatate. Fiecare frunza de aloe vera are trei straturi principale.

Exista un gel interior care contine 99% apa, iar partea ramasa formata din aminoacizi, glucomannani, steroli, lipide si vitamine. Acum, puteti avea si dvs. la dispozitie plante si frunze de aloe vera de la ReginaPlant.ro, pe care le puteti folosi pentru a descoperi continutul plantelor, si pentru a va bucura de acesta.

Stratul din mijloc al plantei este compus din latex, care este o seva galbena ce are in compozitie glicozide si antrachinone. In sfarsit, stratul are in componenta 15 pana la 20 de celule dublate drept sorici.

Actioneaza protejand partea interioara a frunzei, iar in acelasi timp, sintetizeaza atat carbohidrati, cat si proteine.

Exista cel putin 160 de ingrediente importante, care au fost descoperite in frunzele de aloe vera. Unii experti sunt de parere ca frunza de aloe ar contine intre 300 si 400 de componente vitale.

Vitamine

Vitaminele A, C si E sunt antioxidanti puternici care sunt capabili sa combata si sa neutralizeze radicalii liberi. Vitamina C este un impuls imunitar si este cu adevarat crucial pentru cresterea dintilor, oaselor si sangelui.

Ba chiar mai mult, este un puternic antioxidant care poate sa protejeze celulele corpului de imbatranirea prematura. Vitamina E este de-asemenea foarte importanta pentru ca accelereaza procesul de vindecare.

Aloe vera mai are in compozitie si vitamine B1, B2, B6 si B12 care sunt necesare in procesul de detoxifiere. Mai exact, vitamina B12 este cruciala pentru sinteza acidului nucleic.

Monosacharide si polizaharide

Monozaharidele si polizaharidele, cum ar fi aldopenteza de exemplu celuloza, galactoza, arabinoza, acidul galacturonic, glucoza, manoza si xiloza, printre altele, sunt de-asemenea foarte importante dat fiind faptul ca au efecte antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii, anti-micotice si imunitare.

Enzimele

Aloe vera contine este o planta care are in compozitie si enzime, cum ar fi amilaza, bradikinaza, aliiaza, fosfataza alcalina, peroxidaza, catalaza, celuloza, lipaza si carboxipeptidaza; iar rolul acestora este de a functiona cu scopul de a reduce inflamatia atunci cand sunt aplicate pe piele in mod topic.

Hormonii

Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca aloe vera are in compozitie hormoni precum gibererelinele si auxinele, care sunt de folos in ceea ce priveste vindecarea mult mai rapida a ranilor.

Compusi vegetali secundari

In ciuda faptului ca se gasesc in cantitati mici, compusii secundari din aloe vera pot fi de mare folos in ceea ce priveste determinarea culorii, mirosului si gustului plantei. Mai mult decat atat, pot fi eficiente in cazul in care sunt utilizati farmacologic.

De exemplu, aloe vera are in compozitie uleiuri esentiale care au efecte antiinflamatorii si antibacteriene. Alte ingrediente antiinflamatorii includ acidul salicilic si acidul tanic.

In ceea ce priveste aceasta planta minune, mai amintim faptul ca oamenii o folosesc pentru tratarea pielii. Unii isi dores sa se vindece de acnee, altii aplica aloe pentru a se trata de muscaturile insectelor, dar cel mai utila este planta pentru a trata arsurile solare.

Leave a Comment