Ce calculator sa-mi aleg?
Share Button

Fiecare tanar atunci cand isi doreste achizitionarea unui calculator se gandeste ca vrea un
calculator destul de performant, la un pret cat mai mic insa nu de multe ori se intampla sa isi gaseasca ceva bun dar sa fie si ieftin.

Trebuie stiut faptul ca atunci cand iti doresti un calculator, inainte de a pune la socoteala marca, sau faptul ca vrei  sa folosesti calculatorul intr-un scop sau altul, calculatorul il poti alege din trei categorii, si anume calculator nou, calculator refurbished si calculator second hand.

Stim cu totii despre calculatoarele noi ca sunt cele mai scumpe. Chiar daca sunt performante, ele sunt mai scumpe decat celelalte categorii, insa iti pot oferi si unele avantaje, precum o perioada de garantie de pana la 5 ani, stii sigur ca echipamentul nu a mai fost utilizat, insa cel mai mare dezavantaj al acestora este pretul.

Sunt multi oameni care isi doresc achizitionarea unui calculator nou, dar din pacate nu isi permit unul, iar in acest caz pot opta pentru achizitionarea in rate, sau se pot reorienta catre unul refurbished sau catre unul second hand.

Calculatoarele refurbished sunt acele echipamente care au fost achizitionate in leasing de catre anumite companii si folosite doar pana la expirarea perioadei de leasing, dupa care au fost inlocuite cu altele noi, iar cele folosite au fost trimise producatorilor.

Calculatoarele ajunse la producatori sunt testate, iar partile componente care intampina dificultati in functionarea lor la capacitate maxima, sunt inlocuite cu altele noi. Dupa aceea, sunt testate, ambalate si repuse in comert.

Aceste calculatoare sunt mai ieftine decat cele noi dar pot sa fie mai performante, insa sunt mai scumpe si mai performante in mod evident decat cele second hand.

Calculatoarele second hand sunt acele calculatoare fie cumparate de la o cunostinta, fie cumparate de la un magazin de calculatoare, fie online, care au fost folosite insa nu au fost reconditionate la fel ca si calculatoarele refurbished.

Chiar si asa, daca echipamentul a fost ingrijit si nu a fost suprasolicitat, acesta poate sa functioneze mult si bine. Cel mai mare avantaj al acestor calculatoare il reprezinta pretul, pentru ca sunt mult mai ieftine decat calculatoarele noi, si considerabil mai ieftine decat cele refurbished.

Iti poti alege calculatoare second hand Dell, sau calculatoare de la oricare alta firma la preturi avantajoase, si cu siguranta vei face economii mari.

Conteaza foarte mult sa stii ce intrebuintari va avea calculatorul, pentru ca daca iti doresti sa il folosesti pentru a viziona filme sau pentru a asculta muzica este recomandat unul second hand, insa in cazul in care vrei sa te joci cele mai noi si mai pretentioase jocuri pe calculator, atunci cu siguranta iti trebuie un echipament nou mult mai performant.

Eu personal, daca ar fi acum sa imi aleg un calculator, in mod evident nu as cumpara unul nou pentru ca pur si simplu as face risipa de bani. As alege dintre un calculator refurbished si un calculator second hand, si ar fi foarte mari sansele sa aleg un calculator second hand.

Leave a Comment