Ce defecte pot avea jaluzelele?
Share Button

Cu siguranta fiecare proprietar de casa sau de apartament isi doreste ca locuinta lui sa fie una perfecta, insa pentru asta trebuie sa isi aleaga cu mare atentie usile si ferestrele in primul rand, iar mai apoi sa isi aleaga si jaluzele pentru ferestre.

Ei bine, atunci cand iti construiesti o casa, sau daca deja casa ta e constuita si vrei sa o renovezi, ai putea sa incepi prin inlocuirea geamurilor si a usilor clasice din lemn, cu geamuri si usi termopane.

In mod evident alegerea unor geamuri si usi termopane poate sa fie o alegere inspirata din mai multe motive. In primul rand acestea au un aspect estetic superior celor care au tamplaria din lemn, astfel ca nu trebuie sa ne mire faptul ca oamenii isi aleg usi si ferestre de acest fel.

Cu siguranta un alt factor important il reprezinta rezistenta in timp, astfel ca usile si ferestrele termopane pot sa reziste pana la 50 de ani, cu mult mai mult decat rezista usile si ferestrele care au tamplaria din lemn.

Un alt detaliu extrem de important legat de aceste geamuri si usi termopane este acela ca ele pot sa ofere casei o foarte buna izolatie fonica si termica, astfel ca nici zgomotele de afara nu se vor mai auzi in casa, si cu siguranta nici caldura nu se va mai pierde, astfel ca si facturile la consum vor scadea foarte mult.

Ei bine, pe langa aceste usi si ferestre termopane, ideal ar fi sa iti alegi si un foarte bun accesoriu pentru ele, si anume jaluzelele care pe langa faptul ca protejeaza geamurile impotriva puternicelor raze solare, mai au o multime de avantaje.

Toata lumea stie ca si aceste accesorii pot avea rolul de a oferi izolatie fonica si termica locuintei, astfel ca daca ai si geamuri si usi termopane la casa ta, si jaluzele, cu atat mai bine pentru locuinta ta.

Ei bine, aceste rulouri exterioare pot sa aiba si rol antiefractie, pentru ca daca ele protejeaza geamurile, atunci hotilor le va fi imposibil sa poata sa intre in incapere. Deci acesta este inca un motiv datorita caruia trebuie sa iti cumperi aceste accesorii pentru ferestre.

Si totusi, sunt si situatii neplacute in care acestea se pot defecta si sa fie nevoie de ajutorul unei firme specializate in reparatii rulouri, insa se pare ca aceste situatii sunt destul de rar intalnite.

O prima problema care ar putea aparea la aceste rulouri exterioare ar fi desprinderea unei fasii verticale din material, iar o cauza probabila a acestei defectiuni este aceea ca a fost supusa unei forte mai mari decat cea la care a fost proiectata.

O alta problema care poate aparea la aceste jaluzele este reprezentata de defectul alinierii clipsurilor care au rolul de a sustine fasiile verticale de material. In cazul in care jaluzelele nu sunt utilizate in mod corespunzator, fasiile respective se pot rasuci iar astfel se impiedica plierea corecta a ruloului.

Remedierea problemei nu va dura mult pentru ca trebuie doar repuse in pozitii corespunatoare rolele respective, iar mai apoi trebuie manevrate de cateva ori jaluzelele. In cazul in care aceasta solutie nu are rezultatele dorite, cel mai indicat ar fi sa ceri ajutorul unui specialist.

Leave a Comment