Ce este proiectul „Stay in Schoolˮ?
Share Button

Vodafone este una dintre cele mai mari companii de telefonie mobila care comercializeaza telefoane mobile, de la iPhone-uri la orice model de smartphone-uri, telefoane Android, telefoane cu cartela, telefoane 4G, accesorii premium si promotionale, dintre care amintim huse, folii de protectie, carduri si memorii, cablu iPhone sau cabluri pentru orice fel de de smartphone-uri si adaptoarele acestora, accesorii audio, etc.

Cati dintre dumneavoastra, fie ca sunteti sau nu clienti Vodafone au auzit despre proiectul „Stay in Schoolˮ? Posibil ca foarte putini dintre dumneavoastra, de aceea va vom detalia despre acest proiect al Fundatiei Vodafone Romania impreuna cu Asociatia Hercules care desfasoara in scolile din Costesti, judetul Arges.

Prin acest proiect, 50 de copii primesc burse lunare de studiu, iar acestia sunt elevi de la Centrul de zi Hercules. Astfel, centrul Hercules isi propune sa combata abandonul scolar timpuriu, prin conditii adecvate de studiu pentru copiii fara posibilitati care sunt incurajati sa invete si sunt motivati sa nu intrerupa educatia pe termen lung. Efortul Vodafone este de cativa ani sustinut pentru ca rezultatele Centrului Hercules sa fie din ce in ce mai bune.

Este destul de dificil, dar nu imposibil. Prin bursele sociale lunare pentru 50 de beneficiari ai Centrului, oferite in principal copiilor care au risc de abandon scolar si pe care Centrul Hercules ii ajuta si ii invata sa isi gestioneze singuri bursa

Acesti beneficiari ai burselor au acces gratuit la serviciile sociale, educationale si de sanatate, si anume 2 mese pe zi, evaluarea sanatatii o data pe luna, ajutor zilnic la teme, acces la resursele educationale moderne, cum ar fi calculatoarele sau biblioteca, acces la activitatile educationale preferate de acestia, cum ar fi IT, engleza, muzica, desen, sport, etc. Parintii copiilor sunt si ei implicati, informati prin sesiuni de educatie parentala care se desfasoara lunar, ne referim la parintii acestor copii bursieri, iar pentru ceilalti parinti se realizeaza materiale educative pentru a se preveni abandonul scolar.

Cu ajutorul Vodafone, Centrul Hercules a reusit in ultimii ani sa previna absenteismul si abandonul scolar, sa sprijine integrarea sociala a familiilor care au probleme, uneori chiar le-a ameliorat situatia materiala. Proiectul „Stay in Schoolˮ, dupa denumirea lui in limba engleza, care s-ar traduce „Ramaneti in scoalaˮ sau „Nu abandonati scoalaˮ este extrem de necesar in astfel de zone si pentru astfel de familii defavorizate, iar clientii Vodafone trebuie sa stie ca prin fiecare achizitie ajuta in mod clar si la acest proiect umanitar.

Ar fi bine ca din ce in ce mai multe fonduri sa fie orientate spre educatia copiilor defavorizati, pentru ca doar prin educatie, acestia au sanse in sa devina cetateni care sa poata avea un job, sa poata sa isi intretina mai departe propriile familii, fara sansa la educatia este imposibil sa se realizeze aceste aspecte care sunt cele mai importante in viata.

Proiectul „Stay in Schoolˮ este un proiect demn de toata lauda, nu este unul singular si ar trebui sa fie luat drept exemplu de catre marile companii din tara noastra.

optimizare seo

Leave a Comment