Share Button

Pana la un moment dat mi-am dorit foarte mult ca iPhone 6 sa nu arate asa cum il prezinta toate simpularile sau imaginile care un fost inchipuite si scapate inainte de momentul in care prototipul a fost lansat. Nici de aceasta data nu a fost sa fie, mi-am spus.

La ultimele lansari de produs ale companiei Apple, absolut tot ce a aparut in presa sau la TV s-a adeverit cu siguranta. Aveam in minte cela mai urat telefon iPhone atunci cand am urmarit live stremingul.

Unii oameni au fost de aceeasi parere, alti oameni m-au contrazis, asadar am zis sa fac un test si sa vad daca acest telefon merita sau va trebui sa il trimit pe vechiul intr-un service pentru  reparatii iPhone.

Multi oameni m-au intrebat ce inseamna pentru mine un iPhone urat deoarece Apple Company nu poate sa creeze ceva urat. De ce am spus ca modelul 6 este un telefon urat?

Am spus asta deoarece dupa o perioada de ani buni in care Apple Company s-a detasat in mod evident de catre concurenta prin intermediul design-ului, a venit, pentru ultimul model cu un compromis. Desi smart device-ul este foarte bine finisat, nu iese in evidenta cu mai nimic in ceea ce priveste capitolul design.

Prototipul nu reprezinta un pas spre evolutie comparativ cu celelalte versiuni, ci reprezinta doar un raspuns la evolutia firmelor concurente.

Cu totii stim deja ca noile Apple device-uri au dimensiuni mai mari comparativ cu modelele anterioare. Chiar daca un iPhone 5 si un iPhone 5S detineau display-uri de 4 inch, iPhone 6 prezinta un display de 4,7 inchi, iar iPhone 6

Plus prezinta unul de doar 5,5 inchi. Comparativ cu cele lansate anterior, noile modele sunt un pic mai grele.
Asadar iPhone 6 si 6 Plus cantaresc 129 grame si 172 grame in comparatie cu iPhone 5S care avea doar 112 grame.

Noua gama iPhone este mult mai subtire fata de generatia trecuta. iPhone 6 prezinta o grosime de 6,9 mm, 6 Plus prezinta una de doar 7,1 mm, comparativ cu iPhone 5S care are o grosime de 7,6 mm.

Capacul din partea din spate este un pic mai aspru comparativ cu alte modele, iar oranementele din sticla lipsesc cu desavarsire.

Butonul pentru functia power a fost mutat din partea superioara in partea laterala drapta, iar camera foto-video este iesita din relief pe ambele modele. Ecranul este destul de curbat pe margini, iar acest lucru ofera o senzatie placuta la atingere, mai ales cand faci slide.

iPhone 6 si 6 Plus au un procesor de 1.4 GHz, dual-core Apple A8, dar diferentele ce vizeaza performanta nu sunt chiar mari comparativ cu modelul precedent.

Toate aplicatiile sunt optimizate pentru a functiona pe iOS 8, insa va mai dura o perioada pana cand noile rezolutii, adica 1334 x 720 si 1920 x 1080, vor fi optimizate pentru noul sistem software. Avantajul pe care il prezinta ecranul mare este unul destul de evident, pornind de la marimea fonturilor pana la afisarea pe sase randuri a aplicatiei.

Leave a Comment