Ce tipuri lanterne exista pe piata?
Share Button

Lanterna led reprezinta un accesoriu pe care il tii de obicei in sertar pana in momentul in care chiar ai nevoie de ea. Este destu de ieftina, nepretentioana si te ajuta destul de mult mai ales itr-o pana de curent atunci cand cauti un anumit loc intunecos sau cand pleci intr-o excursie in natura.

Asadar, lanternele de pe piata romaneasca ar putea costa intre 10 lei si 100 lei bucata, totul depinzand de materialul din care sunt create, dar si de iluminatul oferit.

Pe piata exista o varietate de modele, unele functioneaza pe vaza de baterii, iar altele sunt reincarcabile. In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva modele de lanterne pe care le puteti achizitiona cu usurinta pentru casa dumneavoastra:

Primul model este lanterna cu bec, care reprezinta cel mai clasic model de lanterna. Daca vreti sa functioneze un astfel de aparat, aveti nevoie de baterii R20, AA sau LR20. In general, aveti nevoie de doua baterii, acestea nefiind incluse in pretul produsului. O lanterna de acest tip poate costa in jur de 10 lei.

Un alt model destul de cunoscut este lanterna cu led. Aceasta constituie o alternativa pentru cea care prezinta bec si functioneaza, de asemenea, pe baza de baterii precum predecesorul sau. Diferenta dintre cele doua este data de pret.

Lanterna led poate costa mai mult decat lanterna cu bec, avand un pret de 30 de lei. De asemenea, este bine de stiut ca piata ofera si lanterne led care se pot reincarca.

Un astfel de produs prezinta niste picioruse special concepute care se pot cupla direct la priza. Dupa reincarcare aceste picioruse ar putea fi retrase sau coborate cu ajutorul unui buton. Un produs revolutionar al pietei il reprezinta noul tip de anterna led.

Aceasta arata nivelul de incarcare si este reincarcabila. De asemenea, un alt avantaj al acestui produs il reprezinta si faptul ca are doua faze iluminare care ar putea fi extrem de utile: faza de tip felinar si faza lunga. Produsul se gaseste in magazine si costa, spre uimirea cumparatorilor, doar 20 de lei.

Ati putea gasi printre acestea si lanternele care ar putea fi dotate cu 15 leduri, acest lucru asigurand o iluminare foarte puternica, cu pana la 15 ore de iluminare intensa si continua.

Un alt model destul de cautat pentru calitatile sale este lanterna pentru camping. Aceasta este un dispozitiv destul de asemanator unei lampi traditionae, insa contine elemente optice de inalta calitate care ajuta la asigurarea emiterii unei lumini puternice.

Un astfel de prototip dispune de anumite elemente care fac mult mai usoara manevrarea si utilizarea acestuia, precum: baza invelita in cauciuc, maner, carlig, dar prezinta si o functie destinata semnalizarii. Poate vi se pare absurd, insa fiecare functie joaca un rol destul de important in buna functionare a produsului.

Va vom da un exemplu pentru a observa acest lucru: cu ajutorul carligului pe care il prezinta produsul, lanterna poate fi agatata in cort sau intr-un copac pentru a functiona precum o lampa. Prototipul este confectionat astfel incat sa reziste la conditii meteorologice. O lanterna pentru  camping poate costa peste 100 de lei.

Leave a Comment