Ce trebuie sa stim despre seria Samsung Galaxy Note?

optimizare seo
Share Button

Seria Samsung Galaxy Note este o gama de smartphone-uri si tablete high end de la Samsung.
Vrei huse Samsung? Intra pe AccesoriiGsm.ro.

Linia/gama este orientata in special pe conceptul de “pen computing”, toate modele seriei Galaxy avand la dispozitie un Stylus Pen, ce incorporeaza un senzor de presiune Wacom digitizer.

Toate modelele seriei Galaxy Note, includ feature-uri software orientate catre stylus pen si in acelasi timp dispun de ecrane mai mari ca ale smartphone-urilor sau tabletelor obisnuite, ecrane ce permit un lucru mai comod cu aplicatiile de editare a textului sau a imaginilor, dar si activitati de multitasking split-screen.

Smartphone-urile Galaxy Note au fost considerate in mod comercial primele exemple de succes ale asa numitelor “phablet-uri” – phablets, o clasa de smartphone cu ecran mare, concepute pentru a extinde functionalitatea tabletelor traditionale, combinand-o cu functionalitatea unui telefon.

Samsung a vandut pana acum peste 50 de milioane de device-uri din seria Galaxy Note, intre Septembrie 2011 si Octombrie 2013. 10 milioane de unitati Galaxy Note 3 de exemplu, au fost vandute in primele 2 luni de la lansare. Galaxy Note 2 a vandut aproape 30 de milioane de unitati, in timp ce originalul Galaxy Note, aproximativ 10 milioane.

Galaxy Note.

La IFA Berlin 2011, cei de la Samsung au anuntat primul Galaxy Note. In timp ce unele publicatii media se intrebau despre viabilitatea acestui device, din cauza ecranului foarte mare la acel timp (de 5.3 inch), acest Galaxy Note a avut o receptie excelenta, in principal datorita functionalitatilor puse la dispozitie de stylus pen, a vitezei procesorului dual core de 1.4 ghz (una excelenta la data lansarii) si a avantajelor ecranului mare.

In concluzie, primul Galaxy Note a fost un succes comercial rasunator. Lansat in Octombrie 2011, Samsung a anuntat ca in Decembrie 2011, erau vandute deja peste 1 milion de unitati din aceasta gama. In Februarie 2012, Samsung a scos o noua versiune, de data aceasta cu suport LTE si pana in August 2012, seria Note s-a vandut in peste 10 milioane de unitati, la nivel global.

Galaxy Note 2.

Pe 29 August 2012, tot la IFA Berlin, Samsung a dezvaluit succesorul Galaxy Note-ului original si anume Galaxy Note 2.

Noul model, lansat in Septembrie 2012, beneficia de foarte multe imbunatatiri din punct de vedere hardware, avand la dispozitie de aceasta data un procesor quad core, un ecran mai mare (de 5.5 inch) si un stylus-pen de generatie noua cu senzor digitizer upgradat, pentru o precizie cat mai mare a input-ului.

Desing-ul hardware era bazat pe cel al device-ului Galaxy S3, fiind prezente si multi-tasking de tip split-screen (pe ecran impartit), functia Air View (ce permitea preview-ul continutului afisat prin deplasarea pen-ului deasupra ecranului) si alte functionalitati noi, introduse de asemenea si pe seria S3.

Galaxy Note 3.

Pe 4 Septembrie 2013, Samsung a dezvaluit Galaxy Note 3, un device ce introducea un design mai “premium” cu spatele din piele si plastic, ecran de 5.7 inch ce suporta rezolutia full HD 1080p si conector USB 3.0.
Stylus pen-ul era deja la generatia a 3-a, cu functionalitati extinse si viteze de reactie mult mai bune.

Leave a Comment