Cinci integrari WMS care sporesc eficienta depozitului

Share Button

Epoca software-urilor autonome a apus demult, iar sistemul de management al depozitului trebuie sa se afle negresit pe lista platformelor pe care fiecare companie ar trebui sa le integreze! Iar asta este exact ceea ce propun si cei de la Pointlogistix.ro, prin dezvoltarea software-ului Crosspoint, o solutie ce face parte dintr-un sistem informatic integrat, extrem de benefic.
Utilizarea unui WMS izolat forteaza personalul sa munceasca mai mult pe sarcini pe care alte platforme le pot automatiza, creaza ocazia ca angajatii sa rateze informatii vitale care nu sunt puse in ordine, precum si blocaje nedorite in parcursul diverselor procese.
Prin deschiderea datelor din sistemul WMS catre alte platforme se creaza o serie intreaga de beneficii, pe care nicio companie nu ar trebui sa le rateze. Iata in cele ce urmeaza care sunt 5 variante de integrari pe care orice afacere ar trebui sa le prioritizeze pentru ca procesele sale diverse sa devina fluide si eficiente.

Crosspoint WMS - software de la Pointlogistix

Crosspoint WMS – software de la Pointlogistix

1. ERP (Planificarea Resurselor Intreprinderii)

Sistemele ERP servesc ca depozit urias pentru toate informatiile existente la nivelul unei companii si creaza o imagine de ansamblu asupra tuturor operatiunilor unei companii. Aceste sisteme creeaza, coroboreaza, combina, prelucreaza, distribuie si folosesc informatii din fiecare disciplina, in beneficiul fiecarei operatii.
Integrarea unui sistem WMS intr-un ERP plaseaza toate informatiile legate de depozitare intr-o interfata simpla si curata, facand mult mai usor pentru toate partile interesate sa stie in timp real ce se intampla si sa planifice in consecinta.
Integrarea ERP tinde, de asemenea, sa reduca datele redundante.

2. TMS (Sisteme de Management al Transporturilor)

O companie care activeaza in productie sau distributie va avea intotdeauna de beneficiat de pe urma integrarii sistemului WMS cu un sistem de gestionare a transporturilor – TMS. Se creaza astfel o imagine mult mai clara asupra eficientei operationale generale. Integrarea sistemelor de management al depozitelor si de management al transporturilor permite planificarea cererii si o alocare eficienta a spatiului.

3. CRM (Managementul Relatiilor cu Clientii)

Integrarea WMS cu instrumentele CRM inseamna un plus pentru orice companie in ceea ce priveste urmarirea activitatilor clientilor, pornind de la ocazia plasarii comenzilor si mergand pana la procesarea si finalizarea comenzilor. De asemenea, integrarea WMS si CRM pot face legatura intre eficienta sistemului de management al depozitului si starea expedierii comenzii, pe de o parte, si satisfactia si campaniile de emailuri testimoniale, pe de alta parte.

4. CMS (Sistemele de Gestiune Vamala)

Un sistem vamal de gestionare poate reprezenta un element important pentru depozitele legate. Asocierea acestuia cu procesul de smart picking dintr-un sistem WMS poate garanta alegerea celei mai solide optiuni din punct de vedere fiscal pentru fiecare comanda in parte.
Un sistem vamal va gestiona toate sarcinile administrative importante pentru clientii companiei, iar integrarea sa cu un WMS va face acelasi lucru pentru managerii de depozit. Nu este un must-have pentru orice tip de companie, dar este cu siguranta o cerinta clara pentru firmele care se ocupa de operatiuni complexe de transport.

5. Software existent

Ultima integrare software pe care o vom aborda este aceea cu orice soft folosit de companie pentru operatiunile zilnice sau pentru previziuni. Vorbim despre orice necesita date din depozit si timp pentru ca informatiile sa fie exportate intr-un fisier si apoi incarcate in alta parte.
In sens general, integrarea reduce riscurile erorilor umane, insa ea ofera in plus, si un numar mai mare de oportunitati de a analiza datele generale ale companiei si sanse mai mari de a imbunatati fluxurile de lucru si eficienta.

optimizare seo

Leave a Comment