Colgate Total – o pasta de dinti revolutionara
Share Button

Colgate Total este prima pasta de dinti aprobata de catre U.S Food and Drug Administration, pentru prevenirea gingivitei, boala ce afecteaza tot mai des gingiile noastre. Daca vrei tratament albirea dintilor, intra pe SmileBright.ro!

Aceasta pasta de dinti contine triclosan, un agent antibacterial folosit de cele mai multe ori la sapunuri. Cei de la FDA au declarat ca “nimeni nu stie cu siguranta cum actioneaza triclosan-ul la interiorul cavitatii bucale.”

Dar, anumite studii arata ca acest ingredient, combinat cu fluorul, ajuta la prevenirea bolii gingivale (gingivita), previne degradarea dintilor (aparitia cariilor dentare) si impiedica dezvoltarea tartrului la suprafata dintelui.

Efectele totale in prevenirea aparitiei cavitatilor la nivelul dintelui, sunt identice cu acelea de care beneficiem prin folosirea unei paste de dinti cu fluor.

Aceasta pasta de dinti va fi disponibila in magazine la sfarsitul acestui an, dar va fi cu aproximativ 25% mai scumpa decat o pasta de dinti standard.

Triclosanul, ingredientul de baza al Colgate Total.

Asa cum spuneam si mai sus, triclosan este un agent de spectru larg, antibacterial, ce se foloseste in momentul de fata la produsele orale, sub numele de Irgacare MP si este produs de corporatia Ciba-Geigy. Actiunea primara a agentului antimicrobial triclosan, este indreptata catre membrana bacteriana citoplasmica.

Triclosan previne acumularile de amino-acizi si concentratiile bacteriostatice, dintr-o anumita zona, acolo unde este aplicat (folosit). In ceea ce priveste concentratiile de bacterii, triclosan cauzeaza o dezorganizare citoplasmatica a membranei citoplasmice bacteriale, ducand la scurgerea continutului celular. Asadar, triclosan are un efect foarte bun impotriva bacteriilor, atat asupra celor gram-pozitive cat si a celor gram-negative.

Folosirea agentului triclosan devine din ce in ce mai raspandita, ca agent antibacterial, in produse cum ar fi spray-urile deodorante cu roller, sapunurile lichide sau deodorantele simple, ce sunt vandute in momentul de fata, in majoritatea tarilor din lume.

Produsele pentru ingrijirea pielii cu actiune antibacteriana sunt folosite de asemenea si in spitale. Mai ales acolo este nevoie de astfel de produse, pentru ca dezinfectarea mediului in care stau bolnavii, este o prioritate.

De asemenea, triclosan este un agent antibacterial foarte folositor si eficient si pentru produsele de igiena orala, cele mai importante fiind pastele de dinti.

Acesta are un larg spectru de activitate, eliminand bacteriile orale ce pot aparea din cauza descompunerii resturilor de mancare, dar prevenind si fiind foarte eficient si impotriva tartrului sau in lupta cu gingivita, o boala din ce in ce mai frecventa in ziua de astazi. In acelasi timp, triclosan-ul este foarte compatibil cu toate ingredientele care se pot gasi la interiorul unei paste de dinti, nu cauzeaza reactii adverse sau alergii de nici un fel.

Incepand din 1989 si pana acum, s-au facut numeroase studii cu privire la actiunea triclosanului ca agent antibacterial, precum si despre posibilele reactii adverse sau alergice pe care acesta le poate declansa la anumite persoane. Avizele si verificarile au fost intotdeauna favorabile folosirii acestui agent.

Tot mai multe paste de dinti pe baza de fluor, vor incepe sa foloseasca acest ingredient, sporind sansele de a va proteja cu succes dantura si gingiile, de atacul bacteriilor.

Leave a Comment