Cum alegi un gel de baza pentru pastrarea si protejarea gelului UV
Share Button

Indispensabil pentru succesul manichiurii, gelul de baza sau gelul de aderenta actioneaza ca un suport pe care se vor atasa celelalte straturi de geluri. Gelul de baza, in general transparent, garanteaza atat mentinerea buna a manichiurii si gelurile de culoare, cat si protectia unghiei naturale. Textura sa variaza de la semi-lichid la lichid.

Ultra bond prin doza de acetona pe care o contine. Cantitatea redusa de acid din compozitia sa il face mai putin agresiv pentru unghiile naturale, pastrand in acelasi timp eficacitatea aderentei sale. Inceperea manichiurii prin aplicarea unui gel de baza ajuta, de asemenea, la crearea unei bariere impotriva pigmentilor lacurilor colorate care tind sa pateze unghiile. Prin urmare, grundul nu poate inlocui baza.

Cu toate acestea, utilizarea acestuia poate fi uneori recomandata inainte de a aplica gelul de aderenta pentru a degresa unghiile grase. Aplicarea gelului se face direct pe unghiile naturale sau pe capsulele matizate; este folosit si cu tehnici de modelare sau intindere.

Odata ce unghiile sunt pregatite, se intinde peste placa de unghii cu o perie, fara a aluneca, intr-un strat subtire. Este apoi catalizat in 1 pana la 2 minute sub lampa UV.  Recomandam gelurile din gama geluri Base One.

Un gel de constructie pentru modelare si rezistenta

Gelul de constructie sau gelul de modelare este elementul esential care ofera soliditate manichiurii cu gel. Materialul sau flexibil si elastic va permite sa lucrati cu usurinta forma unghiei dorite: formarea curburii pe unghia naturala pentru o placare perfecta, extinderea unghiilor false cu sau fara utilizarea tipsurilor.

Consistenta sa este mai mult sau mai putin groasa si va fi aleasa in functie de modelarea asteptata. Gelul gros nu aluneca. Mai degraba compact, se lucreaza cu o perie si va fi preferat in locul gelurilor de constructie mai lichide pentru extensiile de sablon sau extensiile de lungime relativ mare. Astfel, pentru a acoperi unghia, este suficient sa depuna o mica masa de gel gros pe suprafata sa.

Cu o perie, gelul este intins spre margini, pastrand mai multa grosime in centrul placii pentru a forma o forma frumos rotunjita. Gelul constructor semi-fluid este mai usor de gestionat. Functioneaza ca un lac clasic folosind o perie. Este ideal pentru consolidarea unghiilor naturale precum si unghiile artificiale. Cataliza acestor geluri are loc in 2 pana la 3 minute sub o lampa UV si poate varia in functie de grosimea gelului depus. Dupa uscare, stratul lipicios care acopera unghia va fi indepartat folosind un degresant pentru unghii.

O simpla oilire face posibila rafinarea formei dorite si armonizarea modelarii. Aceste geluri sunt in general transparente sau chiar roz pentru a exprima nuanta naturala a unghiilor. Cu toate acestea, pentru a-si ascunde eventualele mici defecte si astfel a uni nuanta lor roz, au fost create asa-numitele geluri de constructie „camuflaj”.

Un al doilea strat subtire de gel constructor poate fi, de asemenea, aplicat pentru un rezultat mai pronuntat. Indiferent de vascozitatea sa, gelul constructor este de obicei autonivelant; sterge asperitatile mici in timp ce netezeste, pentru un rezultat de modelare impecabil.  Aplicarea gelului de constructie se continua apoi cu aplicarea unui gel UV sau mai simplu un gel de finisare.

Leave a Comment