Cum alegi un pat?
Share Button

Patul este cel mai important obiect de mobilier care exista intr-un dormitor. Acesta are un rol estetic foarte important, dat fiind faptul ca atunci cand se deschide usa dormitorului, patul este primul lucru care iese in evidenta.

Cu siguranta insa, atunci cand trebuie sa iti alegi patul potrivit, mai intai de toate te gandesti la rolul practic pe care il are acesta. Patul este extrem de important dat fiind faptul ca iti ofera posibilitatea de a avea parte de un somn de calitate (daca detii un pat potrivit).

Daca insa nu detii patul potrivit, in mod evident trebuie sa iti indrepti atentia spre cele mai noi modele de paturi colectia Premium Divani e Sofa, pentru a-ti alege un pat.

Alegerea patului insa, nu este cea mai simpla misiune de indeplinit. Va trebui sa tii cont de unele detalii importante, pentru a alege cea mai buna solutie. Iata ce detalii trebuie sa studiezi cu atentie:

Cadrul patului

Cadrul patului este deosebit de important, pentru ca rezistenta si durabilitatea patului vor depinde de acesta. Exista paturi care de exemplu au cadrul metalic, si care sunt impresionante din punct de vedere estetic.

Alte paturi au cadrul tapitat, in timp ce exista de-asemenea si paturi care au cadrul din pal. Fara doar si poate insa, cele mai apreciate sunt cele care au cadrul din lemn masiv. Aceste paturi nu doar ca sunt foarte rezistente, ci sunt si foarte elegante.

Marimea patului

Un alt aspect deosebit de important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand trebuie sa iti alegi un pat, este marimea acestuia. Trebuie sa stii daca iti doresti un pat de o persoana sau un pat de doua persoane.

Paturile pentru o persoana de obicei au dimensiunile de 200X100 cm sau 200X 90 cm. In ceea ce priveste paturile pentru doua persoane, acestea pot avea urmatoarele dimensiuni: 200 X 140 cm, 200X160 cm sau 200 X 180 cm.

Inaltimea patului

Nu doar marimea, ci si inaltimea este deosebit de importanta atunci cand vine vorba despre alegerea patului potrivit. Exista persoane care prefera paturile joase. Unele persoane in schimb, prefera paturile inalte, dar exista si paturi care au inaltimi medii.

Tipul si forma patului

Exista diferite tipuri si forme de pat, astfel ca puteti alege un pat pe colt, un pat de mijloc sau un pat la perete, in functie de cum va permite spatiul din dormitor, dar si in functie de propriile preferinte, puteti alege un anume tip de pat.

Stilul patului il veti alege de-asemenea in functie de modul in care este amenajat sau in care doriti sa amenajati dormitorul. Puteti alege un pat care sa se potriveasca perfect stilului clasic, insa exista si paturi moderne spre care va puteti indrepta atentia.

Pret

Nu in ultimul rand, atunci cand intentionati sa alegeti un pat nou, trebuie sa tineti cont de pretul acestuia. In functie de dimensiuni, in functie de calitatea materialelor, dar si in functie de tipul si forma paturilor, pretul acestora poate fi mai mare sau mai mic.

Leave a Comment