Cum curatam display-ul unui smartphone sau al unui laptop?

Share Button

Cum curatam display-ul unui smartphone sau al unui laptop?Display-ul unui telefon mobil este foarte important pentru ca ne ajuta sa profitam de toate avantajele pe care acesta ni le ofera. Astfel, daca detinem un smartphone ar trebui sa stim ca display-ul unui astfel de telefon mobil trebuie pastrat cu grija si curatat ori de cate ori este nevoie.

Vom prezenta in continuare cateva lucruri despre cum trebuie curatat corect display-ul unui telefon inteligent.

Ecranele pot deveni uneori murdare, foarte murdare. Ecranele tactile ajung la un alt nivel de murdarie intrucat sunt menite sa fie atinse de catre degetele noastre murdare. Daca nu credeti, aruncati o privire pe folia de protectie a telefonului dumneavoastra atunci cand o inlocuiti cu una noua. Scoateti folia folosita, comparati-o cu cea noua si pregatiti-va sa o aruncati la cel mai apropiat cos de gunoi.

Ecranele computerelor sau laptopurilor pot deveni si ele destul de murdare. De-a lungul timpului, praful se acumuleaza pe ecran, si chiar daca laptopul dumneavoastra nu are un ecran tactil, veti fi uimiti sa vedeti cate amprente pot exista pe acesta dupa o vreme.

Din fericire, exista destule moduri prin care pot fi curatate astfel de display-uri, astfel incat acestea nu numai ca vor fi lipsite de microbi, insa vor arata mai bine atunci cand sticla este curata. Un smartphone curat este un smartphone fericit.

Cu toate acestea, inainte de a va inarma cu solutii de curatare si carpe vechi, ar trebui sa stiti ca exista moduri corecte si mai putin corecte de a curata un display de smartphone sau laptop.

Carpa de curatare

Nu utilizati carpe abrazive precum prosoapele de hartie, servetele de hartie etc. Aceste tipuri de material pot zgaria ecranul tactil foarte usor si chiar daca nu vom observa acest lucru pe moment (zgarieturile fiind foarte mici), daca vom continua sa aplicam aceeasi metoda vom observa la un moment dat ca zgarieturile vor capata contur.

In schimb, utilizati o carpa din microfibra. Aceasta este conceputa special pentru curatarea suprafetelor sensibile cum ar fi display-ul smartphone-ului sau cel al laptopului. Carpele din microfibra sunt destul de ieftine. Le puteti obtine, de obicei, gratuit, atunci cand cumparati un suport de protectie pentru ecran, unii producatori incluzand  astfel de carpe la vanzarea diferitelor laptopuri.

Metoda de curatare

Acesta este, fara doar si poate, cel mai important pas in procesul de curatare. Nu numai ca aveti nevoie de materialele potrivite, insa trebuie sa cunoasteti si metoda corecta de curatare a ecranului. Iata ce trebuie sa faceti pas cu pas:

1.    Opriti dispozitivul si scoateti-l din priza (daca este vorba de un monitor pentru computer).
2.    Incepeti prin a lua o carpa din microfibra uscata si stergeti praful si alte scame.
3.    Apoi, luati carpa din microfibra si umeziti-o usor folosind fie apa, fie o solutie de curatare speciala. Nu trebuie imbibata, ci doar umezita. Nu pulverizati solutia direct pe ecran.
4.    Folositi miscari circulare usoare si rapide pentru a sterge ecranul. Nu apasati prea tare intrucat exista posibilitatea de a rupe dispozitivul.
5.    Continuati sa curatati ecranul pana cand observati ca toate petele si imperfectiunile au fost inlaturate.
6.    Terminati treaba prin folosirea partii uscate a carpei pentru a sterge ecranul de solutia ramasa, in cazul in care acesta nu a fost inlaturata complet.

Pentru mai multe detalii legate de difetitele tipuri de display-uri accesati http://www.magazingsm.ro/display-uri-telefoane-104 .

Leave a Comment