Cum functioneaza panourile fotovoltaice?
Share Button

In momentul in care iti doresti sa beneficiezi de energia electrica rezultata direct din razele solare, atunci cu siguranta ai nevoie de panouri fotovoltaice pe care le poti cumpara direct de la Dbsolar.

Un astfel de panou are una sau mai multe celule, iar aceste celule au rolul de a absorbi particulele de lumina provenita direct de la soare, pe care le vor transforma mai apoi in energie electrica.

Ei bine, in continuare in acest articol, vom discuta despre paonurile fotovoltaice, si vei putea sa acumulezi o multime de informatii referitoare la acestea.

In primul rand, este important de precizat faptul ca energia electrica este produsa doar atata timp cat panoul fotovoltaic este expus la lumina. In ceea ce priveste materialele din care sunt fabricate celulele solare, acestea sunt semiconductoare, si pot sa aiba o durata de viata de minim 20 de ani.

Trebuie insa sa fii constient de faptul ca in ciuda faptului ca la inceput aceste panouri solare vor avea o eficienta foarte mare, odata cu trecerea timpului, randamentul lor va incepe sa scada, iar acest ritm de scadere al randamentului trebuie sa fie garantat de catre producatorii de astfel de panouri silare.

optimizare seo

Aceste panouri fotovoltaice pot acea un grad de uzura, iar acest grad de uzura se datoreaza in mod special mediului inconjurator, dar si modului in care au fost montate panourile.

Referitor la dimensiunile panourilor fotovoltaice, trebuie mentionat faptul ca acestea pot sa difere de la un panou la altul, iar puterea unui panou va fi deasemenea diferita de la un caz la altul.

De regula, cele mai utilizate panouri fotovoltaice sunt cele din gama rezidentiala de 50 W si de 75 W, iar pentru centralele fotovoltaice de putere foarte mare, se folosesc panourile de 220W.

Referitor la modul de conectare al panourilor fotovoltaice, aici ar trebui mentionat faptul ca ele se pot conecta atat in serie, cat si in paralel, rezultand sisteme de putere mai mare.

Un sistem solar care va fi conectat la doar un gharger, trebuie sa fie prevazut cu panouri solare de acelasi fel, care sa provina de la acelasi producator, si care sa aiba aceiasi inclinare si orientare, si sa nu fie umbrit nici macar partial. In cazul in care aceste conditii nu se pot indeplini, atunci va fi nevoie de utilizarea mai multor chargere.

Trebuie precizat faptul ca pentru ca panourile fotovoltaice sa aiba rezultatele dorite si sa ofere randamentul maxim, unghiul lor de inclinare trebuie sa fie perfect.

Se stie faptul ca soarele traverseaza in fiecare zi cerul din directia est spre directia vest, iar panourile fotovoltaice au cel mai bun randament atunci cand sunt asezate perpendicular cu soarele, pe toata durata zilei.

Cele mai multe sisteme fotovoltaice sunt montate pe acoperis, acolo unde este montat un cadru metalic c eare o pozitie fixa, iar panourile nu vor putea sa urmareasca soarele pe toata durata zilei.

Un alt amanunt important de luat in calcul, este acela ca soarele nu ajunge la panou in acelasi unghi si iarna si vara, asa ca panourile pe timpul verii trebuie sa aiba o pozitie mai orizintala, decat pe timpul iernii.

Leave a Comment