Cum functioneaza SEO in raport cu motoarele de cautare?

Cum functioneaza SEO in raport cu motoarele de cautare?
Share Button

Furnizarea de raspunsuri la interogarile utilizatorilor, cel mai adesea prin listele de pagini relevante pe care le-au recuperat si clasificat pentru relevanta este treaba motorului de cautare.

Structura legaturilor dintre serviciile web care leaga toate paginile impreuna

Linkurile permit robotilor automati ai motoarelor de cautare, denumiti “crawlere” sau “paianjeni”, sa ajunga la multele miliarde de documente interconectate de pe web.

Odata ce motoarele gasesc aceste pagini, ele descifreaza codul de pe ele si stocheaza piesele selectate in baze de date masive, pentru a fi rechemati mai tarziu cand este necesar pentru o interogare de cautare. Pentru a realiza sarcina monumentala de a detine miliarde de pagini care pot fi accesate intr-o fractiune de secunda, companiile din motoarele de cautare au construit centre de date in intreaga lume.

Aceste instalatii de depozitare monstruoase detin mii de masini care proceseaza cantitati mari de informatii foarte rapid. Atunci cand o persoana efectueaza o cautare la oricare dintre motoarele majore, acestea cer rezultate instantaneu; chiar si o intarziere de una sau doua secunde poate provoca nemultumire, astfel incat motoarele lucreaza din greu pentru a oferi raspunsuri cat mai repede posibil.

Motoarele de cautare sunt masinile care ofera raspuns. Atunci cand o persoana efectueaza o cautare online, motorul de cautare isi cauta in memoria de miliarde de documente si are doua lucruri de facut: in primul rand, returneaza numai acele rezultate relevante sau utile pentru interogarea cautatorului; in al doilea rand, se clasifica aceste rezultate in functie de popularitatea site-urilor care deservesc informatiile.

Este atat relevanta, cat si popularitatea pe care procesul de SEO trebuie sa o influenteze. Pentru a face SEO corect ai nevoie de o solutie ca cont Majestic seo cumparat in grup.

Cum determina motoarele de cautare relevanta si popularitatea?

Pentru a cauta popularitate si relevanta motorul de cautare depune eforturi, pentru ca ele  inseamna mai mult decat gasirea unei pagini cu cuvintele potrivite. In primele zile ale webului, motoarele de cautare nu au mers mult mai departe decat acest pas simplist, iar rezultatele cautarii au avut o valoare limitata. De-a lungul anilor, inginerii inteligenti au conceput modalitati mai bune de a potrivi rezultatele cu interogarile cautatorilor. Astazi, sute de factori influenteaza relevanta si vom discuta cele mai importante dintre acestea in acest ghid.

Motoarele de cautare presupun in mod obisnuit ca un site, o pagina sau un document mai popular, cu atat mai valoroase trebuie sa contina informatiile pe care le contine. Aceasta presupunere sa dovedit a fi destul de reusita in ceea ce priveste satisfactia utilizatorilor cu rezultatele cautarii.

Popularitatea si relevanta nu sunt determinate manual. In schimb, motoarele folosesc ecuatii matematice (algoritmi) pentru a sorta graul de la pleava (relevanta) si apoi pentru a clasifica graul in ordinea calitatii (popularitatii).

Acesti algoritmi cuprind adesea sute de variabile. In domeniul marketingului de cautare, le numim “factori de clasificare”. Moz a creat o resursa pe aceasta tema: factorii de clasificare ai motorului de cautare pe care va recomandam sa il cititi cand aveti timp deoarece este foarte lung.

Leave a Comment