Cum iti alegi avocatul?
Share Button

In situatia in care dintr-un motiv sau altul trebuie sa fii reprezentat in fata legii de catre un avocat, cu siguranta trebuie sa tii cont de o multime de detalii importante pentru a alege cel mai bun avocat pentru tine si pentru nevoile tale.

In primul rand, atunci cand trebuie sa iti alegi avocatul, trebuie sa tii cont de natura problemei pe care o ai, pentru ca exista diferite tipuri de avocati care s-au specializat odata cu trecerea timpului intr-un anumit tip de procese.

De exemplu exista avocati care se ocupa doar de procesele privind dreptul comercial, precum exista avocati care se ocupa de procesele care privesc dreptul penal. Alti avocati s-au specializat in procesele care privesc dreptul civil, iar exemplele pot continua.

Tocmai acesta este si motivul pentru care va trebui sa iti cunosti foarte bine problema, pentru a stii spre ce avocat trebuie sa te orientezi, insa pentru a face cea mai buna alegere ar fi aceea de a cauta casa de avocatura din cadrul careia face parte si avocat Motorga.

Odata ce vei gasi o casa de avocatura, vei gasi solutia pentru problema ta, datorita faptului ca in cadrul unei case de avocatura lucreaza avocati specializati in toate tipurile de procese, asa ca indiferent de problema pe care o ai, si de motivul pentru care trebuie sa fii reprezentat in fata legii, ai la dispozitie un avocat foarte bun.

In cazul in care nu iti doresti sa colaborezi cu o casa de avocatura pentru a-ti rezolva problema, vei putea sa cauti si un cabinet individual al unui avocat, care te va putea ajuta.

Daca vei gasi un avocat specializat in tipul de procese de care ai si tu nevoie, atunci cu atat mai bine. Daca nu, si un alt tip de avocat te poate reprezenta, pentru ca nu ii este interzis prin lege sa se ocupe si de alte procese, insa el va fi mai bun intr-un alt tip de proces.

Vei putea deasemenea sa iti alegi avocatul la recomandarile cunostintelor care au mai avut nevoie odata cu trecerea timpului de serviciile unui avocat. Cu siguranta persoanele multumite de serviciile avocatilor, iti vor recomanda avocatii care i-au reprezentat.

Un amanunt extrem de important insa pe care trebuie s ail cunosti, este acela ca nici o speta nu este identica cu alta, asa ca nu trebuie sa pornesti de la premiza ca si cazul tau va fi solutionat la fel ca si cazul unei cunostinte de exemplu.

Iarasi este foarte important de mentionat faptul ca relatia client – avocat trebuie sa fie una bazata pe incredere, asa ca trebuie sa ii oferi avocatului toate detaliile care au legatura cu cazul, chiar si cele pe care tu le vei considera fara importanta.

De ce? Pentru ca in acest fel, avocatul va cunoaste totul si va stii cum sa te apere in fata instantei. Este important aici de mentionat si faptul ca avocatul trebuie sa fie corect, sa nu te minta, sis a te tina mereu la curent cu toate stirile legate de procesul in care te reprezinta.

Leave a Comment