Cum protejam depozitul de furtuna?
optimizare seo
Share Button

Pentru ca uneori ne mai confruntam si cu fenomene atmosferice duse la extrem am incercat sa  va dam un set de sfaturi cat mai practice pentru a preveni efectele dezastruoase cauzate de inundatii si de furtuni.

In primul rand in depozit aveti rafturi si pe ele marfuri care pot sa fie distruse de ploaie si de alte intemperii prin urmare este bine sa fim cat mai bine protejati pentru a evita pagubele mari.

In zonele unde este un risc mare de inundatie si sau un istoric cunoscut, va recomandam sa ridicati stocul de marfa la inaltimi de cel putin 12 cm de la nivelul solului. Conditia aceasta e valabila si pentru stocul care este depozitat in saci. Daca stocul este de tip varsat cum ar fi in magazii recomandam sa le protejati cu saci cu nisip si folii din plastic.

Drenarea tuturor canalizarilor, a gratarelor de retentie care exista in amplasamentul respectiv. Este de preferat sa se faca o analiza cat mai buna a expunerii atat la amonte cat si la aval de amplasamentul respectiv in asa fel incat amplasamentul respectiv sa u devina bazin de retentie.

Acolo unde se folosesc santuri si canale pentru drenarea apei acestea trebuie sa fie curatate de vegetatie in exces precum si de orice alt obstacol care poate impiedica evacuarea apei.

Bunurile care absorb bine umeala sau care sunt depozitate in diverse ambalaje care se pot umezi bne precum cutiile de carton ar trebui sa fie depozitate avand la baza materiale ce nu pot contribui la transferul apei si la inlocuirea temporara a paletilor de lemn cu cei facuti din plastic sau din suporti de metal.

De asemenea paletii de lemn ar trebui sa fie protejati cu material plastic in asa fel incat sa se intrerupa transferul de apa si de umezeala.

Montarea unor senzori de umezeala sau de inundatie care sunt conectati la alarma supravegheata permanent mai ales in demisol si in subsol va ajuta sa va protejati bunurile din depozit.

Implementarea unor proceduri de actiune in cazul unei inundatii care sa aiba in vedere si asigurarea fortei umane si a utilajelor precum si depozitele alternative si procedurile de decontaminare si curatare sunt alte lucruri care va ajuta sa va mentineti depozitul in stare buna in timpul unei furtuni.

Deconectati echipamentele care sunt conectate la electricitate mai ales cele care sunt lasate nesupravegheate pe timpul noptii precum redresoarele pentru electrostivuitoare.

Pentru ca exista si riscul de a intrerupe alimentarea cu energie electrica este util sa asigurati mai multe surse de energie cum ar fi si moto generatoarele.

Verificati si taiati arborii care prezinta un mare risc de rupere in special in zona cu trasee si cabluri electrice aeriene. Securizati usile, geamurile si trapele de fum in special in timpul perioadelor in care amplasarea este limitata ca si supraveghere.

Sistemele de ridicat ar trebui sa fie securizate contra vantului si a furtunilor in conformitate cu prevederile de la producator.

Acolo unde se identifica probleme ale cladirilor, ca de exemplu pe fatade va recomandam sa ingraditi locul si sa montati si panouri de avertizare.

Leave a Comment