Cum sa ai grija de salteaua ta?
Share Button

Dupa cum bine stim, salteaua este foarte importanta atunci cand vorbim despre odihna noastra. Ingrijirea acesteia depinde doar de noi si este necesar sa stim cativa pasi simpli care sa ne ajute sa o pastram in conditii bune multi ani.

Identifica cum sa ai grija de salteaua ta cu acesti pasi simpli.

Multe persoane sunt preocupate cu privire la modul in care pot avea grija sau spala salteaua lor, asa ca am creat acest articol pentru a le oferi cateva sfaturi simple de care sa tina cont atunci cand isi pastreaza salteaua in stare buna:

  • Indepartati toate lichidele

Dupa cum stiti, saltelele au proprietati fizice si materiale, care sunt sensibile la schimbarile de temperatura si de mediu.

Din aceasta perspectiva, spalarea unei saltele sau varsarea lichidelor pe ea, poate accelera procesul de descompunere, inducand acest lucru la o proliferare timpurie a ciupercilor si bacteriilor acarienilor, iar acest lucru se datoreaza acumularii de umiditate intr-o saltea si daca adaugam la aceasta temperaturile ridicate ale mediului nostru, oxigenul si lumina naturala, cream habitatul perfect pentru proliferarea timpurie.

Prin urmare, ca sfat # 1, va recomandam sa nu va spalati salteaua, deoarece poate acumula umiditate in interior, provocand ceea ce stim de obicei ca deteriorare “boala pamantului”, si mirosuri rele, primele simptome de descompunere a unei saltele.

  • Utilizati protectorul


Ca mare protectie, utilizarea protectorului este indispensabila pentru ingrijirea saltelei. Ajuta la scaderea sanselor de a fi patata cu transpiratie corporala. Acest lucru impiedica petele sa fie vazute pe tesatura saltelei, este igienic si prelungeste, de asemenea, durata de viata utila a acesteia. Citeste si despre Curatarea saltelei de pat.

Schimbarea cearceafului


Nu uita ca in fiecare noapte, sute de bacterii, acarieni si transpiratie se acumuleaza pe foile tale. De aceea, va recomandam sa va schimbati cearceafurile cel putin de fiecare data pe saptamana. Potrivit expertilor in imunologie, daca utilizati cearceaful pentru mai mult de doua saptamani, suplimentele pe care le utilizati pentru odihna vor fi contaminate cu celule moarte, transpiratie, par, machiaj si alte fluide, care se acumuleaza zilnic in saltea.

Ca regula de igiena si sanatate, aspirati sau ventilati salteaua, de cel putin trei ori pe an. Acest lucru va ajuta la curatarea si eliminarea acarienilor sau bacteriilor care se afla in interior, printre alte fluide care intervin cu odihna sanatoasa.

Daca vrei sa mentii o odihna sanatoasa care sa dureze in timp, te invitam sa iti intorci salteaua, cel putin o data la 2 luni.

Acest lucru il va ajuta sa-si pastreze forma si sa se odihneasca mai confortabil, in noptile urmatoare. Aceasta rotatie va permite ca materialele sa fie uniformizate in ambele directii.

De obicei, rareori gasiti o saltea care poate fi utilizata pe ambele parti chiar si cu o singura perna (tampon suplimentar pentru saltea). In cazul multor magazine de profil, va ofera avantajul de a utiliza saltele cu doua fete, astfel incat sa prelungiti confortul acesteia pentru o perioada mai lunga de timp si sa te bucuri de un somn odihnitor.

Leave a Comment