Share Button

O pompă de apa este o necesitate mai ales in conditiile in care locuiesti in mediul rural unde nu ai apa curenta dar ai o gradina de udat, iti uzi florile sau ai animale carora cu siguranta trebuie sa le dai apa plus alte necesitati.

Din acest motiv trebuie sa alegi dintre mai multe pompe precum cele de suprafata, cele submisibile, sau motopompe care te ajuta sa iti asiguri apa rece in orice moment ai nevoie.

Pe piata exista mai multe tipuri de pompe de apa pe care o sa vi le prezint pe scurt.

Pompe de apa submersibile – aceste ce pot sa fie monoetajate in cazul in care apa e murdara, sau multietajate in cazul in care apa e curata. Pretul unei astfel de pompe bune incepe de la 150 lei si poate urca in functie de caracteristicile tehnice ale acesteia.

Pompa de apa de gradina – acest tip de pompa poate sa fie instalat la suprafata si are pretul asemanator cu cel al pompelor sumersibile.

Motopompa – este tot de suprafata dar este mult mai performanta decat cele amintite mai sus, ceea ce face ca si pretul acesteia sa fie mai mare.

Si acum vine intrebarea, cum sa alegem cea mai buna pompa de apa? In momentul in care doresti sa achizitionezi o astfel de pompa trebuie sa urmaresti cat mai multe caracteristici, dar despre asta o sa vorbim mai jos.

In primul rand trebuie sa alegi o pompa de apa si in functie de locul de unde iti iei apa, pentru ca anumite pompe nu suporta apa murdara sau nu pot sa fie utilizate la mari adancimi. Aceste detalii trebuie sa le gasiti dumneavoastra in descriere. Daca apa are impuritati si e murdara atunci ai nevoie de o pompa cu tocator.

Caracteristicile tehnice reprezinta cele mai importante aspecte. Trebuie in primul rand sa stabilesti debitul de apa in functie de necesitati. Cu cat este mai mare puterea utilajului cu atat este mai mare si debitul dar si forta de extragere a apei din adancimi.

Carcasa pompei este foarte importanta, eu as recomanda o carcasa din inox. Mai trebuie verificata si inaltimea la care o pompa buna poate sa transporte apa dar trebuie luat in calcul si consumul de combustibil (majoritatea functionand pe benzina).

Este recomandat sa alegi un model care are o perioada de garantie cat mai indelungata.

Mai jos o sa va prezint trei modele bune de pompe de apa care au un raport calitate-pret bun.

Prima mea recomandare este o pompa submersibila Wasserkonig WK2400-80. Aceasta are urmatoarele caracteristici : putere 950W, capacitate de 2400 litri pe ora, 8 Bari, apa curata, carcasa din inox si o inaltime maxima de livrare a apei de 80m.

A doua recomandare ar fi pompa apa Wasserkonig WKX3000. Aceasta are o putere de 900 W, capacitate de 3000 litri, presiune de 4,5 bari, iar adancimea de aspirare maxima este de 9 metri in timp ce inaltimea maxima de livrare a apei este de 45 metri.

Ultima recomandare ar fi motopompa Ruris PP80. Aceasta este alimentata cu benzina si dezvolta o putere de 6,5 CP. Debitul maxim este de 6000 de litri si ofera stropire orizontala de pana la 200 metri iar verticala 30 metri.Inaltimea maxima de livrare a apei este de 10 metri.

optimizare seo

Leave a Comment