Cum sa am tenul perfect indiferent de anotimp?
optimizare seo
Share Button

In cazul in care sunteti interesati sa aveti propriile ustensile acasa si va pricepeti sunt nenumarate firme care vand combina cosmetica. In continuare va oferim mai multe sfaturi.

1) Spalati bine pielea

Utilizati-va mainile pentru a va curata pielea, nu  o panza care curata pielea. Clatiti bine daca produsul de spalat folosit il necesita, apoi uscati-va cu atentie fata, fara agresarea prin frecare, ci atingand pielea usor. Daca este un produs care nu se clateste, stergeti usor cu bumbac.

Ce produse de spalat sa folositi in caz de acnee?

Unele produse de spalat sunt iritante si, prin urmare, trebuie evitate, acesta este cazul sapunului clasic care promoveaza acneea. Trebuie sa utilizati fie o protectie dermatologica, fie un gel de curatare. Adresati-va farmacistului pentru recomandari.

2) Folositi crema potrivita

Trebuie sa utilizati o crema pentru pielea grasa (niciodata o crema uscata speciala pentru piele) si marcata “non-comedogenic” (care nu promoveaza comedonele, cealalta denumire de acnee cosuri).

3) Folositi machiajul

Camuflarea cosurilor sub un pic de machiaj este o idee buna. Dar nu ascundeti cosurile sub un strat gros de fond de ten.

Cumparati un “agent de acoperire a tenului verde” in farmacie. Doar aplicati putin pe cosuri, apoi acoperiti cu o baza care sa semene cu culoarea pielii. Aveti grija, fundatia trebuie de asemenea sa fie marcata “non-comedogen”.

4) Masca, curatare si purificare a pielii

Odata sau de doua ori pe saptamana dupa curatare, se recomanda ingrijirea pielii, cum ar fi mastile si scruburile. Acestea ajuta pielea sa scape de impuritati, sa elimine punctele negre si sa rafineze pielea. Cu toate acestea, aveti grija sa nu abuzati, sa nu atacati pielea sau sa folositi produse iritante. Din nou, acestea trebuie sa fie non-comedogene si, in mod ideal, sa se aleaga la recomandarea medicului dumneavoastra sau a farmacistului.

5) Nu zgariati si nu atingeti cosurile!

Cosurile si punctele negre nu trebuie sa fie atinse, razuite sau perforate, mai ales ca exista riscul de a le raspandi.

6) Evitati soarele

Chiar daca simtiti ca starea pielii dvs. devine mai buna sub razele soarelui, expunerile trebuie evitate. Intr-adevar, soarele usuca cosurile. Asa ca observam rapid o imbunatatire. Dar soarele are, de asemenea, efectul de a ingrosa pielea si a preveni aparitia cosurilor. Rezultatul, vor iesi  mai tarziu … dar toate in acelasi timp! De asemenea, aveti grija la tratamente anti-acne fotosensibilizante!

7) Creme anticelulita, la recomandarea farmacistului sau medicului

In cazul acneei usoare pana la moderate, farmacistul sau medicul poate recomanda aplicarea unei creme sau gel pe cosuri. Exista doua tipuri de produse, cele care elimina punctele negre si cele care impiedica proliferarea bacteriilor care provoaca cosuri “albe”.

In caz de acnee severa, consultati-va medicul sau un dermatolog pentru a discuta despre oportunitatea tratamentului oral cu antibiotice, zinc sau izotretinoin, dar doar sub supraveghere medicala.

Acneea poate provoca semne si cicatrici urate.

In cazul in care cosurile si acnee lasa cicatrici mici rosii, nu va panicati, ele dispar cel mai adesea in cateva saptamani.

In contrast, cicatricile incastrate in acnee sunt persistente. Dar o veste buna, medicina estetica poate elimina semnele cu tehnici laser.

Leave a Comment