Share Button

Cum sa iti protejezi calculatorul?Toate serviciile de recuperare poze facute cu aparatul foto sunt disponibile acum din partea unor experti in domeniu, cei care te pot ajuta sa gasesti imediat solutia potrivita pentru tine.

Atunci cand navighezi pe internet, este important sa iti protejezi calculatorul impotriva unor pericole majore ce te pot pandi.

In ultimii ani, virusii informatici si programele de tip malware care iti pot intra in calculator au devenit tot mai periculoase pentru sistemele informatice si pentru mai multe categorii de utilizatori.

Odata ajunsi in calculatorul tau, acesti virusi produc multe neplaceri si iti afecteaza sistemul in mai multe feluri. Sistemul de operare poate fi compromis si afectat iremediabil de virusii informatici pe care ii poti lua de pe unele site-uri.

Este de evitat situatia in care descarci fisiere audio si video deoarece in acestea se pot gasi si virusi sau programe maleware greu de detectat la timp cu ajutorul programelor antivirus.

Din cauza unui virusi, fisierele si programele din calculatorul tau se pot comporta ciudat si nu vor rula asa cum te astepti tu. E posibil sa nu iti dai seama de la inceput care este problema, asa ca e indicat sa scanezi complet sistemul tau cu ajutorul unui program antivirus actualizat.

Odata ajuns in calculatorul tau, virusul respectiv se va inmulti in mod necontrolat si va provoca pagube si mai mari intregului tau sistem.

Virusii informatici se ataseaza mai multor tipuri de fisiere pentru a extrage din acestea informatiile de care hackerii au nevoie. E posibil sa iei virusi si prin programe pe care le instalezi in calculator in anumite scopuri, iar acestea se vor comporta ulterior in moduri ciudate.

Atunci cand primesti e-mailuri de la prieteni iar acestea au fisiere sau linkuri atasate, gandeste-te foarte bine inainte de a le deschide pentru ca iti vei pune calculatorul in pericol, dar si siguranta datelor tale personale.

Programele antivirus pot monitoriza tot traficul tau de internet, daca tu ai grija sa activezi aceasta optiune si te vor intreba si atunci cand sunt detectate posibile probleme cu fisierele din calculatorul tau.

Poti lua unele masuri pentru a reusi sa iti protejezi calculatorul asa cum trebuie. Din cand in cand, e indicat sa iti faci o copie de rezerva a informatiilor din calculatorul tau si sa te asiguri ca ai acces la ele oricand doresti.

Daca fisierele din calculatorul tau sunt infectate apoi, acestea pot fi sterse si inlocuite cu cele de rezerva, numai dupa ce stergi toti virusii din calculatorul care a fost infectat. Operatiunea aceasta ar trebui urmata si de o reinstalare completa a programului de operare al calculatorului tau.

Nu uita sa actualizezi programul tau antivirus si sa acorzi atentie scanarii intregului sistem, din cand in cand. In acest mod, te poti asigura ca virusii nu vor gasi o cale spre fisierele tale, cele pe care vrei sa le protejezi. Atunci cand reinstalezi un program de operare, acesta poate fi luat de pe un DVD sau poate fi instalat din nou cu ajutorul unui memory stick USB.

Leave a Comment