De ce avem nevoie de telefoane mobile?

  • 0 Comments
De ce avem nevoie de telefoane mobile?
Share Button

Fie ca ne place sa recunoastem sau nu, telefoanele mobile sunt ca un drog pentru noi, dat fiind faptul ca suntem dependenti de ele.

Ei bine, acesta este si motivul pentru care in cele ce urmeaza vom discuta putin despre aceste dispozitive, si vom vedea care sunt scopurile in care folosim telefoanele mobile.

Asadar, atunci cand vine vorba despre telefoane mobile, cu totii ne gandim ca scopul principal pentru care le cumparam, este acela de a comunica prin intermediul lor. Teoretic, acesta a fost motivul pentru care au aparut pe piata primele telefoane mobile.

Odata cu trecerea timpului insa, acestea s-au dezvoltat foarte mult, astfel ca au inceput sa apara pe piata telefoanele cu camera foto. Ne aducem cu totii aminte de primele poze facute cu telefoanele mobile vechi si cu butoane.

Apoi, au aparut pe piata telefoanele mobile care pe langa camera foto mai erau dotate si cu mp3 player, asa ca foloseam cu totii telefoanele atat pentru a comunica, cat si pentru a face poze sau pentru a asculta muzica. O multime de tineri erau in vremurile respective cu castile in urechi pe strazi si ascultau muzica pe telefon.

Odata cu trecerea timpului insa, din momentul in care au aparut pe piata smartphone-urile, totul s-a schimbat. Telefoanele au inceput sa fie mai performante si mai performante si foarte performante, pana cand ne-au creat dependenta.

In zilele noastre, folosim telefoanele pentru a comunica in primul rand, insa le folosim si ca si principala sursa de divertisment. Aici putem da exemplu situatia in care petrecem foarte mult timp pe telefon, folosind aplicatia Youtube. Cu siguranta o multime de persoane au instalata aceasta aplicatie, si urmaresc fel si fel de clipuri video si de tutoriale pe Youtube.

Aplicatiile retelelor de socializare precum Facebook, Instagram sau Twitter sunt deasemenea prezente in smartphone-urile tuturor. Fiecare dintre noi folosim telefoanele mobile pentru a socializa cu prietenii virtuali.

Dat fiind faptul ca smartphone-urile sunt dotate cu camere foto care mai de care mai performante, este firesc ca fiecare persoana sa isi faca o multime de poze. Ei bine, o parte dintre aceste poze ajung rapid sa fie incarcate pe retelele de socializare.

Exista persoane care folosesc telefoanele mobile pentru a viziona filme online. Alte persoane urmaresc diferite alte programe sau emisiuni online direct de pe smartphone-uri.

Soferii folosesc telefoanele mobile pe post de GPS. Aplicatiile precum Google Maps sau Waze sunt utile pentru ca ii ajuta pe soferi sa ajunga la destinatie, le ofera alerte in timp real din trafic, asa ca soferii nu mai au nevoie practic de vechile dispozitive GPS.

Exista o multime de aplicatii care pot fi instalate in clipa de fata pe telefoanele mobile, asa ca in functie de preferinte, dar si in functie de nevoi, fiecare isi poate instala ce aplicatii doreste pe telefonul mobil si poate folosi in orice scop isi doreste telefonul.

Tinand cont de toate aceste detalii, este cat se poate de firesc sa spunem ca telefoanele mobile ne-au creat dependenta in ultimul timp.

optimizare seo

Leave a Comment