De ce aveti nevoie de un termostat inteligent?
Share Button

Un termostat inteligent care poate fi controlat prin internet este o adevarata comoara la casa omului, iar in urmatoarele randuri veti putea descoperi cateva motive pentru care aveti si dvs. nevoie de un asemenea termostat.

MAI MULT CONTROL ECONOMISESTE ENERGIE SI BANI

Stim cu totii ca termostatele programabile ne economisesc bani. Acestea va reduc consumul de energie, astfel incat sa pierdeti mai putin si sa cheltuiti mai putin. Cu toate acestea, cu termostatele wireless printre care si IT500, aveti parte de un mai mult control asupra consumului de energie. Cum? Permitandu-va sa controlati totul de la distanta prin telefonul mobil, computer sau orice alt dispozitiv care este conectat la internet.

Sa spunem ca mergeti intr-o calatorie. In timp ce va grabiti sa va asigurati ca aveati tot ce aveati nevoie, ati uitat sa setati termostatul in modul “vacanta” inainte de a va parasi casa. Nici o problema! Doar conectati-va la aplicatie si porniti-o. Acum, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la pierderea energiei si a banilor in timp ce sunteti departe de casa. Acest nivel de control este ceva ce un termostat simplu programabil nu poate oferi.

SETATI ALERTELE PRIN APLICATIA TERMOSTAT

Termostatele Wi-Fi au aplicatii utile companion care va permit sa faceti o serie de lucruri. Una dintre cele mai utile este abilitatea de a va permite sa setati alerte, astfel incat sa puteti fi anuntat daca locuinta dvs. devine prea calda sau rece. Aceste alerte sunt trimise fie telefonului dvs. ca text, fie intr-un e-mail.

Deci, daca temperaturile scad si sunteti ingrijorati de inghetarea tevilor, puteti mari temperatura pentru a va mentine casa si conductele dvs. calde. Si puteti face acest lucru de la distanta dinmasina, birou sau oriunde aveti o conexiune la internet.

Lucrul minunat in legatura cu aceste alerte este ca acestea nu numai ca va ajuta sa economisiti energie (si bani), dar va ajuta sa si pastrati viata sistemului HVAC. Nu este nevoie de o presiune suplimentara asupra sistemului de incalzire si racire al casei dvs. daca nu sunteti chiar acasa.

RAPOARTE UTILE

In functie de ce termostat achizitionati, puteti primi rapoarte utile prin intermediul aplicatiei. Aceste rapoarte va permit sa tineti cont de consumul de energie si, de asemenea, puteti oferi sfaturi despre cum puteti economisi si mai multa energie.

Unele termostate vor trimite, de asemenea, rapoarte speciale de intretinere sau va vor informa despre o potentiala defectiune a sistemului.

Rapoartele sunt o modalitate excelenta de a pastra filele sistemului HVAC si nevoile dvs. de energie. De asemenea, ele va pot ajuta sa va pregatiti de luni de zile, cand energia dvs. cere spike si provoaca o crestere a facturii lunare. Urmarind cu atentie utilizarea dvs., va puteti pregati financiar pentru urmatoarea factura.

MONITORIZATI CONDITIILE EXTERIOARE

Mule dintre aceste termostate vor comunica cu senzori in afara care va vor oferi o citire exacta a temperaturii exterioare si a nivelului de umiditate. Avand acces usor la aceste informatii va va ajuta sa alegeti temperatura potrivita pentru casa dvs. Nu numai ca economisiti bani in acest fel, dar va asigurat si ca in locuinta dvs. este intotdeauna o temperatura confortabila. Amintiti-va, nivelul de umiditate poate face sa se simta mai cald decat este intr-adevar, astfel incat stiind doar temperatura nu este chiar atat de util cum ati putea crede.

MONITORIZATI-VA MEDIUL INTERIOR

Pe langa faptul ca va ofera informatii despre conditiile de exterior, termostatul dvs. va va oferi si informatii despre mediul interior al casei dvs. Cunoasterea nivelului de umiditate al locuintei dvs., de exemplu, va va ajuta sa determinati daca trebuie sa cresteti, sa micsorati sau sa mentineti temperatura setata.

Leave a Comment