De ce este bine sa avem o asigurare cyber?
optimizare seo
Share Button

Cinci motive pentru a incheia o asigurare CYBER pentru firma ta:

1-Intreruperea activitatii. Un IMM care a fost atacat trebuie sa isi inceteze activitatea pe durata anchetei. Odata ce sistemele sunt recuperate, este posibil sa va confruntati cu o problema grava de incredere din partea clientilor dvs., ceea ce ar putea provoca o scadere a activitatii afacerii dvs.

2-Revizuirea securitatii. In urma incidentului, modernizarea sau implementarea unui nou sistem de securitate va necesita investitii economice in software, infrastructura si personal; precum si implementarea de noi resurse de formare pentru personal, pentru a face publice noile politici si proceduri.

3-Oferte speciale pentru clienti. Pentru a compensa o “experienta neplacuta” si ca semn de “bunavointa”, multe companii afectate de atacuri cibernetice ofera clientilor lor servicii gratuite sau reduceri pentru o anumita perioada de timp. O strategie care permite restabilirea increderii consumatorilor, dar care poate implica un cost economic ridicat.

4-Falimentele si inchiderea companiilor. Potrivit raporturilor efectuate, 60% dintre IMM-uri dispar la sase luni dupa ce au suferit un atac cibernetic. Fie ca este vorba de pierderea resurselor furate sau de costul de a raspunde la incident, dezastrul ar putea epuiza economiile sau ar putea sufoca financiar aceste intreprinderi mici.

5-Solutii adaptate fiecarei companii. In ultimii ani, popularitatea securitatii cibernetice a crescut foarte mult si, astazi, acest tip de politici sunt comercializate cu preturi accesibile pentru orice tip de companie. Pentru a proteja in mod eficient impotriva atacurilor cibernetice si a consecintelor periculoase ale acestora, companiile trebuie sa includa securitatea cibernetica intr-o strategie globala de securitate. Un model care include, de asemenea, proceduri si un plan de raspuns la incidente. Astfel, abonarea la acest tip de asigurare pare la fel de necesara ca si a avea un antivirus sau un manager IT, fie extern, fie intern.

In cele din urma, in lumea internetului multe riscuri sunt complet scapate de sub controlul companiilor. Un grup hacktivist care lanseaza un atac,  poate provoca daune grave imaginii sau pierderea a milioane de cifre de afaceri lasand un canal online saturat si inaccesibil.

Un simplu comentariu eronat, o fotografie sau un videoclip pe o retea sociala poate crea un bulgare de zapada negativist care dauneaza foarte mult unui brand. O defectiune intr-un sistem tert sau un produs,  poate invalida orice aparare.

 Securitatea traditionala se bazeaza pe conceptul perimetrului. In aparare. In construirea castelelor. Firewall-uri in retele, antivirus pe PC-uri. In noua lume digitala acest lucru nu functioneaza. Este necesar, dar nu suficient.

Dupa cum se spune in cercul de securitate, exista doua tipuri de clienti: cei care stiu deja ca au fost victime si cei care au fost victime, dar nu stiu inca. Prin urmare, accentul trebuie sa se schimbe, trecand de la aparare la detectarea si raspunsul rapid.

Necesitatea parteneriatelor si a schimbului de informatii in lupta impotriva amenintarilor cibernetice, este necesara.  In spatele tuturor acestor lucruri se afla deja o industrie cibernetica organizata foarte sofisticata si agila, care este intotdeauna cu un pas inainte in apararea companiilor.

Leave a Comment