De ce este important sa calatoresti?
Share Button


Cu siguranta unii dintre voi v-ati intrebat vreodata despre importanta calatoriei. Desigur, raspunsurile pot varia de la o persoana la alta in functie de experientele lor si de importanta calatoriei in viata celuilalt. Este important sa fim constienti de faptul ca experientele si cunostintele unei persoane se formeaza prin evenimentele mici si mari care i-au modelat viata.

De aceea, o viata bogata in experiente ofera persoanei invatare si resurse pentru a face fata situatiilor de zi cu zi cu o capacitate mai mare de raspuns si rezolutie. Vezi aici aplicatia Framey.

Astazi, oportunitatea de a calatori si de a cunoaste diferite locuri, culturi, oameni, sunete, arome, arome, traind experiente noi cu toate simturile nu a fost niciodata la fel de usoara si economica ca astazi, indiferent cat de ocupati suntem, trebuie sa gasim intotdeauna un spatiu in agenda noastra ocupata care sa ne permita sa ne deschidem catre noi orizonturi.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca exista mai multe moduri de a calatori, iar acestea ar putea fi cuprinse in functie de urmatoarele caracteristici: 1. Marile calatorii in locuri indepartate care dureaza mult timp 2. Excursii in locuri relativ apropiate pentru cateva zile si 3. Excursii pe care le consideram escapade de weekend chiar dupa colt.

Important este sa ne permitem sa ne bucuram, sa ne dam timp sa stim, sa experimentam, sa ne “pierdem” in locuri, sa-i descoperim farmecul si secretul pe care trebuie sa ni-l spuna. Atunci cand calatorim invatam si experimentam lucruri noi, care multe dintre ele ne fac sa ne bucuram de viata diferit de modul in care eram obisnuiti cu ea, suntem capabili sa vedem viata cu noi perspective, pentru multi dintre noi calatorind este ca o reconectare, o reuniune aici si acum.

Un alt aspect pozitiv al calatoriei este ca va permite sa invatati sa pretuiti ceea ce aveti. Uneori, oamenii tind sa se fixeze si sa-si concentreze atentia asupra lucrurilor negative care ni se intampla, dar cum ramane cu lucrurile bune si pozitive? Ele sunt acolo, trebuie doar sa stim cum sa le apreciem. Cand te duci in alte locuri si intalnesti alte culturi, alti oameni cu alte experiente… sau atunci cand te uiti inapoi si multumim pentru tot ce am avut si tot ceea ce va veni.

Si, desigur, inveti limbi noi. In zilele noastre cunoasterea mai multor limbi este foarte importanta la nivel personal. Dar, mai presus de toate, la nivel profesional, din moment ce traim intr-o lume globalizata si competitivitatea este in crestere si trebuie sa ne pregatim pentru asta. Si acest lucru ne conduce la un alt mare avantaj al calatoriei, devenim mult mai interesanti.

Calatorul bun este cel care calatoreste pentru a cunoaste si a invata. Pentru a va bucura de tot ceea ce vizitati. Nu-i pasa daca e dragut sau urat, sarac sau bogat, pentru ca ceea ce conteaza este sa stie cum e. Fiecare calatorie ne permite sa ne extindem constiinta personala, propria noastra lume devine mai mare, experientele va transforma si va insotesc pentru totdeauna si va ajuta sa fiti mai fericiti,

Leave a Comment