Despre casele de amanet si simbolul lor

Despre casele de amanet si simbolul lor
optimizare seo
Share Button

In prezent intalnim pe piata amanet telefoane, amanet aur, case de amanet mixte care accepta o gama variata de bunuri si toti suntem obisnuiti cu prezenta caselor de amanet pe piata. Nu mai vedem nimic gresit in legatura cu ele si de cele mai multe ori profitam de existenta lor.

Stiti cum a aparut simbolul caselor de amanet?

Simbolul caselor de amanet arata trei bile suspendate de o bara. Simbolul cu trei bile este atribuit familiei Medici din Florenta, Italia, datorita semnificatiei sale simbolice referindu-se la provincia italiana din Lombardia, unde prima casa de amanet a aparut sub numele de banca lombarda. Acum este la fel de bine cunoscut faptul ca cele trei tipuri de bile de aur, care de atata vreme au fost semnul comercial al brokerului de amanet, erau initial simbolurile medievale ale comerciantilor lombarzi amplasate in fata casei lor si nu, asa cum s-a sugerat adesea, armele familiei Medici.

S-a spus si ca bilele de aur erau initial trei efigii galbene plate ale bizantinilor sau monedele de aur, asezate heraldic pe un camp, doar ca in prezent s-au transformat in bile, mai bine pentru a atrage atentia.

Majoritatea oraselor europene au numit casa de amanet “Lombard” in trecut. Casa Lombard a fost o familie cu afaceri bancare mari in Londra medievala. Potrivit legendei, un membru al familiei Medici angajat de Charles cel Mare a ucis un urias folosind trei pungi de pietre. Simbolul cu trei bile a devenit simbolul familiei. Din moment ce familia Medici a avut un astfel de succes in industria financiara, bancara si amanetara, alte familii au adoptat nu doar afacerea ci si simbolul. De-a lungul Evului Mediu, stema purta trei bile, sfere, cercuri, discuri, monede si mai mult ca simbol al succesului monetar. Brokerii mai spun in gluma ca cele trei bile inseamna ca lucrurile nu vor mai fi niciodata restituite insa aceasta este doar o gluma.

In prezent printre avantajele oferite de casele de amanet se numara si faptul ca in cazul in care o persoana are foarte mare nevoie de bani si nu are de unde sa ii obtina aceasta isi poate duce rapid bunurile de care nu mai are nevoie la amanet pentru a obtine o suma de bani reprezentand valoarea lor evaluata inapoi. Pentru sumele mari se accepta ca si garantie masina sau alte bunuri similare.

La amanet telefoane de exemplu sunt duse telefoanele de care proprietarii nu mai au nevoie si pe care nu le mai folosesc. De cele mai multe ori detinatorii acestor obiecte nu au rabdarea necesara sa astepte pana cand va aparea un cumparator pe OLX sau in alt site de vanzari si au nevoie urgenta de bani pentru un alt telefon. In cazul acesta merg si amaneteaza vechiul telefon pentru a il putea plati pe cel nou. Lucrurile sunt simple si oamenii au inteles asta fiind in prezent multumiti de existenta firmelor de amanet.

Pentru cei care au bijuterii mostenite de care nu au nevoie, bijuterii rupte sau vesela de care vor sa scape casele de amanet sunt o solutie perfecta.

Leave a Comment